in

Austrijski mediji o hrabroj borbi mlade majke porijeklom iz BiH

Austrijski mediji o hrabroj borbi mlade majke porijeklom iz BiH
Slatka-Tajna.Eu

KLAGENFURT – Bio je to veoma emotivan trenutak kada se Snježana Nedinić probudila dva dana nakon teške operacije na Odjelu intenzivne njege u Univerzitetskoj bolnici u Inszbruku.

“Kada je shvatila da može da osjeti ruku svog supruga i da može sama da pomjeri tu istu ruku, bio je to znak da je operacija dobro prošla”, kaže doktor Thomas Schancher. Ovaj poznati, austrijski hirurg uspio da otkloni izuzetno rijedak tumor tokom operacije koja je trajala pet sati.

“Tumor je krenuo od pluća prema srcu,” kaže ovaj doktor.

Kako prenose austrijski mediji, život porodice Nedinić se potpuno okrenuo 21. aprila ove godine. Bio je to težak period za njih:

“Moja supruga je osjetila oštar, jak bol u predjelu grudi,” prisjeća se Kristijan Nedinić, Snježanin suprug. Nakon što je urađen rentegn pluća, otkriven i pravi uzrok bola:” Imao sam osjećaj da mi je nestalo tlo pod nogama,” kaže Kristijan, 31-godišnjak, porijeklom iz BiH, baš kao i njegova supruga. Ovaj mladi bračni par ima dvoje djece: sina Matiju i kćerku Sofiju, koja je nedavno napunila jednu godinu. Njihova briga za djecu je bila ogromna, ali ujedno je to i bila motivacija da krenu naprijed i pokažu čeličnu volju.

“Uvijek smo govorili da mi to možemo”, kaže Kristijan koji dodaje da je u maju mjesecu već bilo jasno da je riječ o malignom tumoru. Prvu hemioterapiju imala je u Klagenfurtu, početkom jula. Bila su to teška vremena za Snježanu, ali je njen suprug stalno bio uz nju. Njeni, njegovi roditelji, svi su se angažovali da pomognu mladom paru.

“U novembru, CT je pokazao da se tumor smanjio. Ali, ne do te mjere kako smo se nadali,” kaže Kristijan. Tada doktor primarijus Wolfgang Eisterer, načelnik Odjela interne medicine i hematologije, kao i interne onkologije u Klagenfurtu, uvodi doktora Thomasa Schachnera u cijelu priču. Doktor Eisterer je sve pripremio unaprijed i mlada žena je operisana 14. decembra.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Doktor Schachner kaže da je to bila emotivno jako teška operacija i za njega samog:”Noć prije operacije, dosta toga mi je prolazilo kroz glavu. To je mlada majka. Bio sam impresioniran njihovim optimizmom. Bili su tako uvjereni da će sve dobro proći,” kaže doktor Schachner i sam otac dvoje djece.

Prošlog petka, Snježana je prebačena na kliniku u Klagenfurtu na dalji oporavak. Sada će moći da proslavi i pravoslavni Božić, koji je 7. januara, kod kuće, sa svojom porodicom:

“Mislim da bi se moglo reći da je sve ovo zajedno jedno pravo, božićno čudo,” kaže doktor Schachner.

Kristijan Nedinić izrazio je svoju najdbulju zahvalnost doktoru Schachneru:

”Nema tih riječi kojima bih mogao zahvaliti. Moliću se za njega,” kaže mladi otac, koji dodaje da mu je vjera ta koja mu je dala snagu. Takođe, on se zahvalio i svojoj firmi “Hasslacher”, gdje radi kao vozač, jer su ga uvijek podržavali.

Na pitanje šta su bile Snježanine prve riječi nakon operacije, njen suprug kaže:”Uspjeli smo. Sada ćemo zajedno odgajati našu djecu,” kaže ovaj mladi čovjek.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

BAKIR MEČKIĆ PRED NOVOGODIŠNJI NASTUP U “PLAVOJ PRIZMI”: Bend i ja smo spremni da napravimo dobar provod

BAKIR MEČKIĆ PRED NOVOGODIŠNJI NASTUP U “PLAVOJ PRIZMI”: Bend i ja smo spremni da napravimo dobar provod

Japan se bori s obilnim snijegom

Japan se bori s obilnim snijegom