in

73 posto razriješenih kaznenih djela, najviše od postanka HR policije

73 posto razriješenih kaznenih djela, najviše od postanka HR policije
Slatka-Tajna.Eu
73 posto razriješenih kaznenih djela, najviše od postanka HR policije

Nikola Milina

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina čestitao je Božić i Novu godinu policajkama i policajcima, poručivši kako ponosno može istaknuti rezultat od 73 posto razriješenih kaznenih djela, najviše od kada postoji samostalna hrvatska policija. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u blagdanskoj čestitki djelatnicama i djelatnicima MUP-a da je njihov najvažniji uspjeh ostvarenje našeg dugo očekivanog cilja – ulaska Hrvatske u šengenski prostor.

“Drage kolegice i kolege koji će blagdane provesti s obitelji, a posebice oni koji će ih provesti na terenu, uz obilje zdravlja, sreće i uspjeha vama i važim obiteljima želim blagoslovljen Božić i sretnu novu 2023. godinu”, poručio je u čestitki policajkama i policajcima glavni ravnatelj policije.

Milina im je u čestitki poručio kako su i ove godine svojim neizmjernim radom, trudom i požrtvovnošću pridonijeli očuvanju sigurnosti i još jednom dokazali kako Republika Hrvatska uistinu zaslužuje epitet sigurne zemlje, pogotovo u ovim nepredvidivim vremenima, kada je tu razinu uistinu teško postići.

“Zato i dalje nastavljamo kontinuirano ulagati u naš sustav kako bismo vam osigurali kvalitetne uvjete rada i da svoj posao, koji obavljate 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, uistinu možete raditi na zavidnoj razini”, poručio je kolegicama i kolegama glavni ravnatelj policije.

Rekao je kako su to prepoznali i mladi naraštaji, ove godine njih 518, koji su se priključili hrvatskoj policiji i odlučili usmjeriti svoju karijeru u tom smjeru.

“Vaš posao nije lagan, često postaje sve teži i zahtjevniji, stoga je on uistinu poziv kojem ste odlučili posvetiti svoj život. Iz dana u dan pokazujete profesionalnost i posvećenost te odgovorno obavljate svakodnevne zadaće koje su stavljene pred vas. Zbog toga ponosno mogu istaknuti rezultat od 73 posto razriješenih kaznenih djela, najviše od kada postoji samostalna hrvatska policija”, istaknuo je Milina u blagdanskoj čestitki policajkama i policajcima.

Zahvalio je i njihovim obiteljima koje im, kako je rekao, pružaju neizmjernu podršku i oslonac u teškim trenucima i zbog kojih su stasali u poštene i marljive ljude koji predstavljaju stup sigurnosti našeg društva.

I u godini koja je pred nama, zaželio im je uspjeh u obavljanju zahtjevnijih policijskih zadaća koje se stave pred njih te da uspjesima nastave promicati ugled hrvatske policije u zemlji i svijetu.

Božinović u čestitki: Najvažniji uspjeh MUP-a ulazak u šengenski prostor

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u blagdanskoj čestitki djelatnicama i djelatnicima MUP-a da je njihov najvažniji uspjeh ostvarenje našeg dugo očekivanog cilja – ulaska Hrvatske u šengenski prostor.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Godina iza nas zasigurno je bila izazovna ali je donijela i zaslužene rezultate našeg zajedničkog rada i truda. Rezultati su to koje ćemo ostaviti u naslijeđe budućim naraštajima, istaknuo je Božinović.

U okolnostima velikih sigurnosnih izazova s kojima se suočavaju Europa i svijet, a među kojima prednjači rat na europskom tlu, ministar Božinović poručio je da se “naš sustav i u tako nepredvidivom razvoju događaja pravovremeno i efikasno prilagodio. A sve s jednim ciljem – sigurnost naših građana i svih koji nas pohode, obrana zajedničkih europskih vrijednosti uz zaštitu naših nacionalnih interesa”.

Ministar Božinović kaže da nas ovo vrijeme potiče prisjetiti se svega što je ostvareno, ali i planirati nove pothvate. “MUP kao najvažniji uspjeh može istaknuti ostvarenje našeg dugo očekivanog cilja – ulaska Hrvatske u klub država članica šengenskog prostora”. Ustvrdio je da je to rezultat ustrajnosti i posvećenosti svakog pojedinca u MUP-u pa mogu biti ponosni na sve što su postigli.

Uz mnogobrojna ulaganja u sustav, Božinović ističe kako se u godini iza nas hrvatska policija jasno pozicionirala na međunarodnoj razini, a hrvatski sustav civilne zaštite ispunio je svoju misiju zaštite i spašavanja na nacionalnom i međunarodnom planu.

– Međutim, nismo i ne smijemo zaboraviti temeljne vrijednosti – mir, sigurnost, zajedništvo i suosjećanje prema potrebitima, poručio je. Zadržati humanost, zajedničkim naporima i predanim radom, nastaviti postizati vrhunske rezultate te stremiti boljem zajednički je plan i u 2023.

Božinović je čestitao Božić i Novu godinu policajkama i policajcima, pripadnicama i pripadnicima civilne zaštite te djelatnicama i djelatnicima MUP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

DANAS JE NAJBOGATIJI NA ESTRADI: Znate li ko je muškarac sa slike?

DANAS JE NAJBOGATIJI NA ESTRADI: Znate li ko je muškarac sa slike?

DALILA I DEJAN RASKRINKANI: Ovo je dokaz da su se pomirili

DALILA I DEJAN RASKRINKANI: Ovo je dokaz da su se pomirili