in

Mjesto na koje nikad ne bismo smjeli staviti okićenu jelku

Slatka-Tajna.Eu

Stručnjaci preporučuju da okičenu jelku bez obzira na to je li riječ o umjetnoj ili “živoj” udaljite barem jedan metar od bilo kakvih grijalica, peći, radijatora i kamina. Što je drvce duže u prostoriji te blizu jakog izvora topline, to je veća šansa od zapaljenja.

Zapaljenje umjetnog drvca donosi rizik i od širenja opasnih spojeva kao posljedice izgaranja plastike i drugih materijala, pa ga nemojte stavljati ni uz zapaljene svijeće.

Rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini drvca. Prirodno drvce predstavlja posebnu opasnost.

Brzo se osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj, zato se ne smije postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo koristiti prskalice na drvcu.

Prije nego što okitite jelku, pronađite savršeno mjesto za ukrašavanje. Izbjegnite stavljanje drvca uz zavjese ili direktno na prozor. Ne samo da ćete na taj način onemogućiti redovnp provjetravanje doma, što je iznimno važno u zimskim mjesecima, već ćete smanjiti i prodor prirodne svjetlosti u ostatak životnog prostora.

Istraživanja su pokazala da manjak prirodne svjetlosti u zimskim mjesecima može znatno utjecati na raspoloženje pojedinca te izazvati bezvoljnost, oslabljenu koncentraciju, poremećaje spavanja i slične tegobe.

Iako mnogi sanjaju o monumentalnim stablima koja dopiru sve do stropa doma, bolje je kupiti nešto manje drvce. Idealno bi bilo da između plafona i vrha stabla imate na raspolaganju barem pola metra slobodnog prostora.

The post Mjesto na koje nikad ne bismo smjeli staviti okićenu jelku appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRVA FOTKA MARKA BULATA SA ŽENOM POSLIJE POMIRENJA: Pričao da ga je davila, sada kaže da je čovjek bez ljubavi ništa

VEOMA ČESTO ZAPLAČEM: Kenan Dervišević je veliki emotivac