in

Serijski ubojica bit će pušten iz zatvora / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Internet / Nadimak “Zmija” je dobio zbog svoje sposobnosti da “izmigolji” i izvuče se svaki put nakon monstruoznog ubojstva koje bi počinio

Francuski serijski ubojca, prikazan u BBC drami ‘Zmija’ (The Serpent), bit će pušten iz zatvora u Nepalu nakon odluke najvišeg suda.

Charlesu Sobhraju, koji je proveo 19 godina u zatvoru zbog ubojstva dvoje turista u Kathmanduu 1975., naređeno je da se vrati u Francusku u roku od 15 dana, javlja BBC.

”Izmigoljio” svaki put

Charles Sobhraj je dobio nadimak bikini-ubojica, jer je u razdoblju od 1972. do 1976. godine drogirao, pljačkao i ubio između 12 i 24 turista, uglavnom backpackera sa zapada, a sve njegove žrtve su bile mladi turisti, koji bi posjećivali Tajland i dio Indije.

Nadimak “Zmija” je dobio zbog svoje sposobnosti da “izmigolji” i izvuče se svaki put nakon monstruoznog ubojstva koje bi počinio.

Ozloglašeni ubojca služio je dvije doživotne kazne, svaku po 20 godina, u glavnom gradu Nepala za ubojstvo Amerikanke Connie Jo Bronzich i njenog prijatelja kanadskog putnika Laurenta Carrierea.

Osuđen je u dva odvojena suđenja – posljednji put 2014., kada je osuđen na 20 godina strogo čuvanog zatvora zbog ubistva Carrierea.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Peticija

Ali Vrhovni sud Nepala naredio je Sobhrajevo puštanje na slobodu u srijedu nakon što je njegov pravni tim uspješno podnio peticiju tražeći da mu se treba dati ustupak na zatvorsku kaznu zbog njegove dobi i dobrog ponašanja.

Odredba u nepalskom zakonu dopušta zatvorenicima koji nisu pravili probleme i poštovali pravila te odslužili 75 posto zatvorske kazne da budu pušteni.

Prije nego je osuđen u Kathmanduu, Sobhraj je već proveo dvadeset godina u zatvoru u Indiji zbog trovanja francuskih turista u autobusu.

Za to vrijeme je nakratko uspio pobjeći iz zatvora drogirajući zatvorske čuvare. Kasnije je tvrdio da je bijeg bio trik da mu se produži kazna i izbjegne izručenje Tajlandu gdje su raspisali potjernicu za njim zbog još pet ubojstava.

Nakon što je pušten iz Indije, Sobhraj je uhićen za ubojstvo Amerikanke nakon što je uočen u kasinu u Kathmanduu 2003. godine.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SA SANJOM VUČIĆ NISAM BIO U VEZI: Sergej Pajić se naljutio na pitanja o emotivnom životu

Veliki požar zahvatio benzinsku pumpu u Odžaku, velika materijalna šteta (VIDEO)