in

Šareni omoti u koje je utkana ljubav

Šareni omoti u koje je utkana ljubav
Slatka-Tajna.Eu

Poklanjanje, kao izraz pažnje i iskrene želje da, prije svega, obradujemo onoga koga volimo, a isto tako da mu damo nešto što će ga na nas podsjećati, česta je pojava u društvu.

Poklanjamo za rođendane, vjenčanja, krštenja, ali ono doba godine kada najviše poklanjamo je praznično vrijeme, vrijeme kada se trudimo da najbliže obradujemo i sitnicom u koju smo utkali ljubav i poštovanje.

A novogodišnji i božićni praznici su nam pred vratima… Specijalizovane radnje ili cvjećare dostigle su savršenstvo u pakovanju poklona, ali ako želite najbliže zaista obradovati, poklone zapakujte sami. Ne preostaje baš puno vremena za osmišljavanje originalnih ideja uz koje će pokloni za najmilije biti mrvicu posebniji, ali svuda oko nas su brojne ideje, koje će svakom poklonu pružiti “ono nešto”.

Možda zamotavanju poklona ne pridajemo toliko veliku pažnju kao biranju prikladnih poklona za drage nam osobe, ali šuškavi omoti i te kako doprinose cjelokupnom utisku darivanja. Iako je mnogi doživljavaju kao još jednu frazu, ljepota darivanja zaista nije u vrijednosti materijalnih stvari koje stavljamo ispod novogodišnje jelke, već u našoj pažnji i samom trudu da nekoga bliskog razveselimo.

Upravo trud, ljubav i pažnju možemo pokazati i samim pakovanjem poklona, koji osim estetike pokazuje i našu kreativnost te spremnost da dio svog vremena posvetimo nekome drugom.

Zahvaljujući društvenim mrežama danas je više nego ikad jednostavno zaviriti u svijet kreativaca koji praznike uvijek dočekaju s puno maštovitih ideja. Tako poklone koje ste namijenili voljenima možete ukrasiti na razne načine, npr. od papira koji će biti u nešto neutralnijoj nijansi, koja će činiti bazu, dok će zanimljivi dodaci poput grančice jelke, suvog voća ili prepoznatljivih prazničnih slatkiša zaokružiti cijeli utisak. Oni nešto spretnije ruke uvijek se mogu upustiti u izrezivanje prikladnih prazničnih motiva, poput irvasa ili Djeda Mraza. Možda irvasovi rogovi ili Djedova kapica ne ispadnu baš kako ste zamislili, ali trud, pažnja i ljubav koju ste utkali u zamotavanje poklona učiniće ih najljepšim onima kojima ih poklanjate.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
“ČULI SMO SE, A ONDA JE NESTAO” Oglasila se najveća Laćina ljubav! Pjevačica utjehu pronalazi u jednoj stvari

“ČULI SMO SE, A ONDA JE NESTAO” Oglasila se najveća Laćina ljubav! Pjevačica utjehu pronalazi u jednoj stvari

Dodatnih 9,7 miliona švicarskih franaka za finansiranje zajedničkih projekata obuke na zapadnom balkanu

Dodatnih 9,7 miliona švicarskih franaka za finansiranje zajedničkih projekata obuke na zapadnom balkanu