in

Objavit će se Trumpove porezne prijave

Objavit će se Trumpove porezne prijave
Slatka-Tajna.Eu
Objavit će se Trumpove porezne prijave

Donald Trump

Foto: Jonathan Drake / REUTERS

Odbor Zastupničkog doma američkog Kongresa objavit će djelomično redigirane porezne prijave bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, rekao je novinarima republikanac iz tog odbora Kevin Brady.

Objava privatnih poreznih informacija, protiv koje se Trump godinama borio, mogla bi dovesti do još nepoželjnijeg nadzora bivšeg predsjednika dok on priprema teren za još jednu utrku za Bijelu kuću.

Trump je, za razliku od prijašnjih predsjedničkih kandidata, odbio javno objaviti porezne prijave jer je nastojao zadržati u tajnosti pojedinosti o svom bogatstvu i aktivnostima tvrtke Trump Organization i dugo se borio protiv nastojanja demokrata da dobiju pristup tim podacima.

Kandidati po zakonu nisu dužni objaviti svoje porezne prijave, ali su predsjednički kandidati obiju stranaka to dobrovoljno činili desetljećima.

Demokrati u odboru za financije i proračun rekli su da moraju vidjeti te zapise kako bi procijenili provodi li Porezna uprava ispravno reviziju predsjedničkih poreznih prijava i kako bi ocijenili ima li potrebe za novim zakonom.

Drugi odbor Zastupničkog doma zatražio je u ponedjeljak savezne tužitelje da kazneno gone Trumpa za izazivanje smrtonosnog napada na Kapitol 6. siječnja 2021. Očekuje se da će republikanci raspustiti ili preusmjeriti taj odbor kada preuzmu kontrolu nad Zastupničkim domom.

Trump, američki predsjednik od 2017. do 2021., prijavio je velike gubitke svojih poduzeća tijekom nekoliko godina kako bi nadoknadio stotine milijuna dolara prihoda, prema napisima medija i svjedočenjima na suđenju o njegovim financijama. To mu je omogućilo da plati vrlo malo poreza.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tvrtka Trump Organization proglašena je krivom za provedbu 15-godišnje kriminalne sheme prijevare poreznih vlasti u New Yorku 6. prosinca.

Tvrtki prijeti kazna do 1,6 milijuna dolara, iako sam Trump nije osobno odgovoran. Rekao je da je slučaj politički motiviran i da se tvrtka planira žaliti.

Bivši predsjednik suočava se i s posebnom tužbom za prijevaru u New Yorku, odnosno za umjetno napuhavanje vrijednosti svoje imovine.

Za vrijeme predsjedničkog mandata, Trump se suočavao s pitanjima o sukobima interesa pošto su strani dostojanstvenici i dužnosnici Republikanske stranke trošili novac u njegovim luksuznim hotelima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ON JE BRATIĆ ČUVENOG PJEVAČA: Reper Dano DB snimio spot za pjesmu Mila

ON JE BRATIĆ ČUVENOG PJEVAČA: Reper Dano DB snimio spot za pjesmu Mila

MARIJANA ZONJIĆ: Prihvatila sam prsten od Janjuša, s Dalilom sam snimala lezbijske scene

MARIJANA ZONJIĆ: Prihvatila sam prsten od Janjuša, s Dalilom sam snimala lezbijske scene