in

Kako savršeno nanijeti eyeliner na oči sa spuštenim kapcima

Kako savršeno nanijeti eyeliner na oči sa spuštenim kapcima
Slatka-Tajna.Eu

Svi volimo eksperimentisati s makeupom pa tako i s eyelinerom, odnosnom tušem ili olovkom za oči koji privlači pažnju na taj dio lica. Klasično krilo ili popularne sirena oči samo su neki od izgleda koje možemo postići eyelinerom, no prvo svakako moramo uzeti u obzir oblik naših očiju te onda odabrati kako ćemo i na koje mjesto nanijeti eyeliner.

Na” otvorenim” očima, s puno mjesta na kapcima relativno je lako nanijeti eyeliner te je potrebno samo uvježbati pokret, no na očima sa spuštenim kapcima, gdje se koža preklapa, nanošenje eyelinera ipak može biti nešto kompliciranije jer jednostavan, krilati oblik eyelinera zapravo zatvara oči sa spuštenim kapcima, stoga je potrebno istražiti i neke druge oblike.  Kako nanijeti eyeliner na spuštenim kapcima Holivudske zvijezde poput Blake Lively i Karlie Kloss također imaju oblik očiju sa spuštenim kapcima, no to ih svakako ne sprječava da nose predivne makeup-ove, kao ni eyeliner, samo u prilagođenom obliku! Makeupom, odnosno eyelinerom, ipak se može postići iluzija otvorenijih i većih očiju, iako to one zapravo nisu.

U nastavku donosimo nekoliko savjeta za najbolje nanošenje eyelinera na očima sa spuštenim kapcima.

Ne nateži kapke prilikom nanošenja eyelinera Iako se čini lakše da nategnemo kožu kako bi dobili ravnu liniju dok nanosimo eyeliner, kad otpustimo kožu, naš će potez eyelinerom izgledati sasvim drugačije, tako da je ipak najbolje u potpunosti opustiti oči i kožu oko očiju prilikom nanošenja eyelinera.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli hindash (@hindash)

Pogled ravno naprijed

Ovaj je savjet sličan prvome u smislu da ako gledamo dolje ili podižemo obrve, opet mijenjamo oblik očiju te će naneseni eyeliner izgledati u potpunosti drugačije kad opustimo oči. Prilikom nanošenja eyelinera što zato treba opustiti te gledati ravno u ogledalo kako bismo stvorili oblik eyeliner koji će nam najbolje pristajati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Isprobaj različite vrste krila eyelinerom

Ova tehnika uključuje stvaranje krila eyelinerom u obliku malog krila šišmiša ili kvačice koje će se sjediniti kad otvorimo i opustimo oči. Trik je u tome da eyeliner nanesemo preko pregiba na koži kapka koje će izgledati kao precizno krilo kad otvorimo oči.

Drugi način koji možeš isprobati je iscrtavanje debljeg i dužeg krila eyelinerom, koje neće nestati pod pregibom kapka, već izdužiti oči te izgledati urednije i više pristajati ovom tipu očiju.  Još jedan način, koji je zapravo alternativa klasičnom krilo eyelineru jer obrnuti eyeliner. Ovaj oblik eyelinera postao je viralan na TikToku i Instagramu, a brojni makeup influenceri pokazali su kako napraviti ovakav potez eyelinerom. Trik je u tome da liniju eyelinera umjesto na gornjem kapku, iscrtamo počevši od donjeg, uz liniju donjih trepavica, što će stvoriti laskavi oblik eyelinera za oči sa spuštenim kapcima.

Koristi dugotrajan i pigmentiran eyeliner

Kod oblika očiju sa spuštenim kapcima, većina makeupa se brzo može razmazati te ući u linije i nabore na kapcima, stoga je važno dobro pripremiti kapke primerom za oči te odabrati kvalitetne i dugotrajne proizvode koje ćemo koristiti na očima, od sjenila do eyelinera i olovke.

Izvor: miss7.hr

(S.B.)

The post Kako savršeno nanijeti eyeliner na oči sa spuštenim kapcima appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

UZ ZASTAVE HERCEG-BOSNE I THOMPSONOVE PJESME: Visoki predstavnik Christian Schmidt u Kiseljaku pratio utakmicu nogometne reprezantacije Hrvatske (FOTO, VIDEO)

UZ ZASTAVE HERCEG-BOSNE I THOMPSONOVE PJESME: Visoki predstavnik Christian Schmidt u Kiseljaku pratio utakmicu nogometne reprezantacije Hrvatske (FOTO, VIDEO)

Pregovori visokih dužnosnika da se riješi sve dublja politička kriza

Pregovori visokih dužnosnika da se riješi sve dublja politička kriza