in

Nova turistička atrakcija nadomak Kreševa nudi nezaboravan odmor u ‘hobitskim kućicama’

Nova turistička atrakcija nadomak Kreševa nudi nezaboravan odmor u ‘hobitskim kućicama’
Slatka-Tajna.Eu

Pet kućica, od kojih su dvije potpuno završene, izgledaju kao da su izašle iz filmova “Hobbit” i “Gospodar prstenova”, a nude ugodan i miran boravak u prelijepoj prirodi koja okružuje selo Rakova Noga u Kreševu.

“Trenutno imamo dvije završene kućice, a do proljeća planiramo završiti i preostale tri. Dogovor je ‘pao’ da napravimo pet kućica, četiri kućice za četiri  sestre i jedna za roditelje te da svatko od nas uredi svoju kućicu po vlastitoj želji”, kazala je vlasnica naselja Marija Miličević.

Dodaje kako im je inspiracija bila Novi Zeland, no u kućice su odlučite uvesti neku originalnost, tj. u njihove nazive i uređenje unijeti duh i tradiciju Kreševa.

“Oduvijek sam maštala o nekoj turističkoj atrakciji, koja je dosad neviđena i posebna i tako sam došla na ideju ‘hobbit kućica’. Prvi smo na području BiH s ovako unikatnim kućicama. Naš je projekt izazvao ogroman interes i podršku sa svih strana, što nam je dalo motivaciju i vjetar u leđa. Zainteresiranost je velika, a osim domaćih, stalno imamo upite i od stranih gostiju”, kazala je vlasnica, ustvrdivši kako joj je drago što je uspjela probuditi interes za malo mjesto i općinu Kreševo.

Potom objašnjava kako jedna kućica ima 25 m2 stambenog prostora u kojem mogu boraviti četiri osobe.

“Smještaj će imati kapacitet za četiri osobe po kućici. Mali dnevni boravak pregradom odvojen od kreveta, kuhinjicu, trpezariju, toalet. Grijanje je na principu loženja drva u starinskoj pećici. Također, svaka kućica ima svoje privatno dvorište koje mimo predivnog pogleda nudi mogućnost roštiljanja i kuhanja na otvorenom. Tu su i šetnica kroz čarobnu šumu, kućice za kućne ljubimce, kao i koliba ‘Golišan’ za organiziranje proslava”, dodatno je pojasnila Miličević.

Istaknula je kako je u planu izgradnja dječjeg igrališta, kao i uvezivanje seljana koji će gostima moći ponuditi domaća jela i povremeno organiziranje dana otvorenih vrata.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Veliki broj osoba posjetilo je naše selo. U mjesec dana imali smo oko 1.000 osoba u posjetu. Cijena noćenja je varijabilna ovisno od sezone, vremenskih uvjeta, vremenskom periodu zakupa i akcijskim ponudama. Uglavnom, cijena smještaja se kreće od 50 do 100 eura”, navela je Miličević.

Po njezinim riječima, glavni cilj njihovog projekta je turistička promocija Kreševa.

“Cilj je našeg projekta promocija tradicionalnih vrijednosti i barem na kratko vraćanje u prošlost kad je sve bilo usporenije, mirnije i s manje stresa. Gdje smo se više družili u skučenijim prostorima, uz miris svijeće i pucketanje vatre iz peći, s vunenim čarapama na nogama i gumenim čizmama”, zaključila je vlasnica “Hobbitona”.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sandra Rešić potvrdila da je u vezi sa Dejanom! Miki odmah dobacio: Đedović nek bude kum

Sandra Rešić potvrdila da je u vezi sa Dejanom! Miki odmah dobacio: Đedović nek bude kum

HIV inficirane neznanje i dalje stigmatizuje

HIV inficirane neznanje i dalje stigmatizuje