in

Odbijeni svi oporbeni amandmani na više zakonskih prijedloga

Odbijeni svi oporbeni amandmani na više zakonskih prijedloga
Slatka-Tajna.Eu
Odbijeni svi oporbeni amandmani na više zakonskih prijedloga

Odbijeni amandmani oporbe na više zakonskih prijedloga

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Vladini predstavnici odbili su u Hrvatskom saboru sve amandmane oporbenih zastupnika i klubova na više zakonskih prijedloga. Prihvaćeni su amandmani vladajućih.

Vladini predstavnik prihvatio je četiri od 12 amandmana, koliko ih su na Konačni prijedlog zakona o zdravlju životinja podnijeli zastupnici i klubovi, a prihvaćeni su samo nomotehnički amandmani HDZ-ove zastupnice Marije Jelkovac i Odbora za zakonodavstvo.

Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što nisu prihvaćeni njegova četiri amandmana kojima je tražio da se propiše obaveza tretiranja parazita te preventivnih zaštitnih cijepljenja za štence i mačiće u uzgoju.

Klub SDP-a izrazio je nezadovoljstvo neprihvaćenjem njihova tri amandmana, vezana uz dostupnost informacija stočarima nad čijim se životinjama provode mjere kontrole bolesti.

Vladin predstavnik prihvatio je oba amandmana HDZ-ove Vesne Bedeković na konačni prijedlog Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti.

Bedeković je amandmanom predložila da troje od ukupno minimalnog broja nastavnika za koje treba zapošljavati visoko učilište na znanstveno-nastavnom, umjetničko-nastavnom i nastavnom radnom mjestu u punom radnom vremenu, treba biti zaposleno u pojedinom polju u kojem djeluje visoko učilište.

Amandmanom je predložila i da se kod izračuna pokrivenosti nastave vlastitim kadrom obuhvate svi nastavnici s izborima u znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna, odnosno nastavna zvanja i radna mjesta, neovisno o znanstvenom polju njihova akademskog stupnja.

Prihvaćena su tri amandmana Odbora za zakonodavstvo

Državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Željko Katić je na konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o nadzoru državne granice, prihvatio tri amandmana nomotehničke naravi Odbora za zakonodavstvo.

Odbio je oba amandmana Kluba zeleno-lijevog bloka (ZLB) kojim su tražili da se u zakon uvede kako su pri zaštiti državne granice djelatnici policije i MUP-a dužni surađivati s Nezavisnim mehanizmom nadzora policijskih službenika MUP-a u području nezakonitih migracija i međunarodne zaštite, te da se propisuju kazne za fizičke osobe koje odbijaju surađivati ili ometaju rad Nezavisnog mehanizma nadzora.

Izrazivši nezadovoljstvo, Urša Raukar Gamulin (Klub ZLB) ustvrdila je da godinama svjedočimo ozbiljnim kršenjima ljudskih prava i pushbackovima na granicama.

Katić je odbio i četiri amandmana Kluba ZLB-a na konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o strancima.

Vladin predstavnik odbio je amandman Kluba ZLB-a na konačni prijedlog zakona o dopuni Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Vladin predstavnik odbio je sva tri amandmana Kluba Socijaldemokrata na konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o ustanovama, kao i dva amandmana istog kluba na konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o udrugama, dok je prihvaćen nomotehnički amandman Odbora za zakonodavstvo.

Vladin predstavnik prihvatio je i nomotehnički amandman istog saborskog Odbora na konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zakladama.

Prihvaćen je i nomotehnički amandman istog Odbora na konačni prijedlog Zakona o ovlasti Vlade RH da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sat u spavaćoj sobi – da ili ne?

Sat u spavaćoj sobi – da ili ne?

Meliha Imširović ulazi u Zadrugu: Otkrila tačan datum! – Senzacija

Meliha Imširović ulazi u Zadrugu: Otkrila tačan datum! – Senzacija