Categories: Biznis

Mastercard i SOS Dječija sela u BiH udruženi u prijateljstvu koje traje

Kompanija Mastercard u BiH u saradnji sa internacionalnom humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH drugu godinu za redom pokreće kampanju podrške online donacija putem web platforme sos-ds.ba/doniraj-facebook/.

Putem ove platforme svaki Mastercard korisnik u BiH biće u mogućnosti da odabere određeni iznos sredstava koji želi mjesečno da donira i tako pruži lični doprinos kontinuiranom obezbjeđivanju sredstava za još kvalitetnije uslove života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.

S ciljem dodatne podrške i podsticaja Mastercard korisnika da se opredjele za ovaj praktičan, siguran i dugoročan vid doniranja, kompanija Mastercard će donirati isti iznos za svaku prvu donaciju korisnika u periodu od 12.12.2022. do 28.02.2023. godine.

“Ohrabreni smo jer vidimo da je prepoznat trud koji ulažemo u poticanje redovnog online doniranja jer za nas to predstavlja održiviji način da dugoročno uspostavimo odnos sa donatorima te obezbjedimo kontinuitet finansiranja, ne samo svakodnevnih životnih potreba djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH, nego da možemo omogućiti i druge važne programe koji potiču zdrav razvoj, učenje i sretnije odrastanje djece i mladih o kojima brinemo”, rekao je Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Prijateljstvo koje smo u protekloj godini izgradili sa SOS Dječijim selima u BiH za nas predstavlja najbolji primjer kako se ključne prednosti digitalnih tehnologija i digitalnih plaćanja mogu staviti u svrhu dobročinstvaNadam se da ćemo na ovaj način motivisati i nove donatore korisnike Mastercard kartica da nam se pridruže u stvaranju boljih prilika i omogućavanju kvalitenijih uslova života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH”, izjavila je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

SOS Dječija sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja. Topli dom djeca dobijaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja. U SOS Dječijim selima djeca odrastaju sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a doniranjem sredstava preko donatorske platforme biće obezbjeđen kontinuitet finansiranja još kvalitenijih uslova uslova života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.

Redakcija

Recent Posts

Počitelj – ponos svih, a ničija sramota

Stari grad Počitelj, na jugu Bosne i Hercegovine, mami hiljade turista iz svih krajeva svijeta.…

2 minute ago

Dalić poslije EP napušta klupu Hrvatske?

Čovjek koji sa Hrvatskom bio drugi i treći na svijetu uskoro bi mogao da napustio…

16 minuta ago

Da li je filtrirana voda zdravija od “česmovače”

​Zagovornici tvrde da filtriranje vode može da donese brojne koristi, od uklanjanja toksina i patogena…

21 minuta ago

PJEVAČ PROSLAVIO ROĐENDAN: Prepoznajete li buduću zvijezdu koju drži u naručju

Kemal Malovčić juče je proslavio rođendan. Nije dobio ljepšu čestitku od one koju mu je uputila Šejla…

59 minuta ago

Sanja Grujić izvadila biopolimer iz usana pa pokazala kako izgleda nakon operacije (Foto + Video)

Rijaliti učesnica Sanja Grujić nedavno je odlučila da ukloni vještački materijal biopolimer iz svojih usana,…

2 sata ago

Lokalni izbori u BiH 6. listopada, uz primjenu ‘Schmidtovog zakona’

Predsjednica SIP-a Irena HadžiabdićFoto: Armin Durgut / PIXSELLLokalni izbori u Bosni i Hercegovini bit će…

2 sata ago