in

Poruka s Uborka: Vrijeme je za hitnu sanaciju i izmještanje deponije / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon presude Kantonalnog suda u Sarajevu u korist udruženja, mještani okupljeni oko udruženja građana ” Jer nas se tiče” večeras su prosvjednom šetnjom ispred nelegalne deponije Uborak poručili nadležnima da još uvijek čekaju rješenje problema deponije Uborak.

”Vrijeme je za hitnu sanaciju i izmještanje deponije na drugu lokaciju van naseljenih mjesta”, poručili su.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu donio je presudu kojom se uvažava tužba Građanske inicijative ”Jer nas se tiče” iz Mostara, a koja je vezana za zahtjev za poništenje Rešenja Federalnog ministarstva okolišta i turizma od 12.7.2021 godine.

Foto: Bljesak.info / Poruka s Uborka: Vrijeme je za hitnu sanaciju i izmještanje deponije

Kako se navodi u Odluci suda, koju je na društvenim mrežama objavio predsjednik inicijative Omer Hujdur, predmet je vraćen Federalnom ministarstvu okolišta i turizma.

 ”Da je spora, spora je, ali da je dostižna, dostižna je. Pokazalo se da ima časnih sudaca i nade za ovu našu domovinu. Hvala Gospodaru svih svjetova sto nam je dao strpljenja i snage da se borimo do kraja. Hvala svim prijateljima koji su sudjelovali u ovoj borbi. Ministri federalni, ministri kantonalni, gradonačelniče i vijećnici grada Mostara DOSTA JE! Četri godine zavlačenja, povlačenja po sudovima, pokušaja da nas slomite, niste uspjeli i nećete uspjeti. Hoćemo HITNO zatvaranje deponije na Uborku i novo riješenje za odlaganje otpada u Hercegovini”, naveo je Hujdur.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Inače, Građanska inicijativa ”Jer nas se tiče” podnijela je 12. siječnja tužbu Kantonalnom sudu u Sarajevu zbog izdavanja okolišne dozvole za deponiju Uborak-Buđevci kod Mostara. Tužba je pokrenuta zbog plana prilagodbe kojim bi se trebalo riješiti pitanje mostarske deponije Uborak.

Foto: Bljesak.info / Poruka s Uborka: Vrijeme je za hitnu sanaciju i izmještanje deponije

Ovom tužbom bile su blokirane financije Grada Mostara, a iz Ureda Gradonačelnika, kao i iz Gradskog vijeća, više puta su apelirali da se tužba povuče, na što inicijativa nije pristala.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vjetar u leđa – Nagrada za hit godine Alena Hrbinića – Hayat Production

Ferrari, Lamborghini, Porsche, Rolls Royce… Srpska estrada u bijesnim mašinama: Vozni park od 600.000 eura, a njemu dobro u kolima od 2.000 eura! – Senzacija