in

KADIR NUKIĆ PJEVA SKORO KAO KRALJ FOLKA: Za pet otpjevanih Šabanovih pjesma dobio 1000 eura

KADIR NUKIĆ PJEVA SKORO KAO KRALJ FOLKA: Za pet otpjevanih Šabanovih pjesma dobio 1000 eura
Slatka-Tajna.Eu

Možda nije toliko popularan koliko bi trebao biti, ali jedno je sigurno, kvalitetan i moćan glas ne može mu niko osporiti. Riječ je Kadiru Nukiću koji i nakon toliko mnogo vremena na estradi još uvijek pjeva baš onako kako je pjevao i na početku karijere. Dok se danas mnogi mladi pjevači busaju u prsa da su nasljednici Šabana Šaulića, samo bi se za Kadira moglo reći da pjeva, pa skoro kao Šaban. U to su se imali prilike uvjeriti i mnogo brojni posjetioci u kultnom klubu „Royal“ u njemačkom Ofenbahu. Tu je Kadir pjevao dva dana, a za ta dva dana osim pozamašnog honorara, Kadir je dobio i podosta bakšiša. I sami smo uvjerili u to, kada je za samo pet otpjevanih pjesma od Šabana Šaulića dobio 1000 eura. Pjevao je Kadir tu večer i svoje pjesme, a njegova hit pjesma „Kleo bi te izdajico moja“ te dvije večeri bila je himna „Royala“.

Osim Kadira Nukića za dobru zabavu pobrinule su se i njegove mlađe kolege, a prije svega finalistkinja Zvezda Granda atraktivna Makedonka odličnog glasa Andrijana Petrušovska, koja je kao i Kadir bila gošća večeri, te stalni, radni pjevači u „Royalu“ nekadašnja učesnica Zadruge Marijana Zonjić i Amel Škrijelj.

-Ja uvijek volim da se družim i nastupam sa mladim pjevačima, jer to je ustvari izazov i za mene i za njih. Posebno me oduševila mlada Andrijana Petrušovska koja je zaista sa razlogom došla do finala u popularnom takmičenju i siguran sam da je pred njom dobra i uspješna karijera. I mladi Amel je odličan potencijal, a Marijana je simpatična, veoma vrckava i zna kako da zabavi publiku. Ustvari ona je istinski šoumen, a i takvi nam trebaju na estradnoj sceni – rekao nam je Nukić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vlasnik „Royala“ Makedonac Nermin Smajović rekao nam je da se uvijek trudi da u njegov klub dovede raznolike strukture pjevača od onih starijih do najmlađih, jer kako reče i publika je takva koja dolazi na ta njihova muzička druženja.

Kadir je na kraju iskreno pohvalio i dvojicu vrsnih muzičara iz Makedonije, gitaristu Kišmija i klavijaturistu Šefkija.

Piše: Bato Šišić

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

U HNK Mostar održana promocija djela Marka Tomaša ‘Noć s Aleksom’ i ‘Stihovi iz automata’ / Bljesak.info

U HNK Mostar održana promocija djela Marka Tomaša ‘Noć s Aleksom’ i ‘Stihovi iz automata’ / Bljesak.info

PRAVA PRIRODNA LJEPOTICA: Ovo je žena Gordana Kičića

PRAVA PRIRODNA LJEPOTICA: Ovo je žena Gordana Kičića