Categories: Biznis

FERK usvojio više odluka vezanih uz energetiku

Također, FERK je usvojio Odluku o utvrđivanju postotka obveznog udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije za 2023. godinu koji iznosi 2,32 posto te Odluku o davanju suglasnosti JP “Elektroprivreda BiH” na krivulje opterećenja, priopćeno je iz FERK-a.

Doneseno je rješenje kojim se ukida Rješenje kojim je izdana Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelju zahtjeva “CONRA” iz Tešnja u solarnoj fotonaponskoj elektrani “Adil 1”.

Također, donesena su četiri rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: JP “Elektroprivreda BiH” iz Sarajeva, JP “Elektroprivreda HZHB” iz Mostara, “COMPREX” i “CONRA” iz Tešnja, te osam rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: “THE POWER OF NATURE” iz Tešanja za solarnu fotonaponsku elektranu “POWER.23”, “Proizvodnja električne energije “BEKRIĆ” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “BERKIĆ-1”, “ESOLAR” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “PODVODNICA-1”, “VISOČICA” Sarajevo za solarnu fotonaponsku elektranu “VISOČICA”, “SOLARNI PANELI HA ENEGY” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “HA ENERGY”, Solarna energija “PILIĆ-1” iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja za solarnu fotonaponsku elektranu “PILIĆ 1”, “KARTON KOMERC” društvo za preradu kartona, trgovinu i usluge Tešanj za solarnu fotonaponsku elektranu “KARTON SOLAR.23-1” i Solarna elektrana “FUBLAN” za solarnu fotonaponsku elektranu “FUBLAN.

FERK je usvojio Odluku o privremenoj regulatornoj naknadi za 2023. godinu i tri rješenja o obvezi plaćanja regulatorne naknade u 2022. godini za imatelje dozvole: “MiniWat” iz Travnika, “MHE-V-1” iz Viteza i “MAXIMA IST” iz Mostara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Kad su u pitanju nacrti, usvojen je nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva “SILK-TRADE” iz Tešnja te dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Obrt “SOLAREN” iz Kiseljaka za solarnu fotonaponsku elektranu “SILOS” i Proizvodnja električne energije “SALKANOVIĆ” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “SALKANOVIĆ-1”.

Redakcija

Recent Posts

3. Social Media Summit: Doživite snagu novih tehnologija i unaprijedite svoje kreativne strategije

Social Media Summit će na jednom mjestu okupiti  govornike iz cijele regije, koji će dijeliti…

9 minuta ago

ODBIO 25.000 EURA OD VLADE: Baby Lasagna sve oduševio ovim potezom, bravo majstore

Ovogodišnji hrvatski predstavnik na Evroviziji, Baby Lasagna oduševio je cjelokupnu javnost svojim potezom da donira novac koji…

12 minuta ago

Europska komisija istražuje Metu oko zaštite djece na platformama

EK pokrenuo istragu protiv MeteFoto: - / ShutterstockEuropska komisija objavila je da je pokrenula istragu…

56 minuta ago

Panatinaikos nije završio sezonu, a već rasprodao sljedeću

Panatinaikos igra sjajnu sezonu. Plasirao se na Fajnal for, boriće se za titulu šampiona Evrope,…

1 sat ago

SAMO DA JE POSLUŽI ZDRAVLJE: Tanja Savić progovorila o stambenom pitanju

Tanja Savić i Muki Bešić uživaju u ljubavi koju više ne kriju od očiju javnosti, a…

1 sat ago

Popularni sveštenik objavio ozbiljno upozorenje na prevaru sa brojanicama

Otac Predrag Popović upozorio je svoje pratioce na Instagramu na prevaru koja kruži društvenim mrežama,…

2 sata ago