in

Addiko Bank Sarajevo se pridružila projektu USAID Turizam

Addiko Bank Sarajevo se pridružila projektu USAID Turizam
Slatka-Tajna.Eu

Addiko Bank Sarajevo i USAID Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) potpisali su „Zajednički plan implementacije“, čime je ozvaničena saradnja sa ciljem podrške turističkom sektoru Bosne i Hercegovine. Strateški fokus Addiko Bank Sarajevo u poslovnom segmentu su mala i srednja preduzeća, među kojima se nalazi i veći dio sektora turizma, te je ova saradnja logičan slijed aktivnosti. Saradnja će se primarno realizovati kroz promociju prilagođenih finansijskih proizvoda za turizam, te na finansijsku edukaciju turističkih preduzeća, sa ciljem njihovog jačanja.      

„Turistički sektor u Bosni i Hercegovini postiže odlične rezultate. Ove godine primjetan je zaista ogroman napredak, kako u segmentu smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta, tako i ostale prateće ponude. Ovaj razvoj svakako već prati i naše tržišno pozicioniranje kao banke fokusirane na MSP (SME) preduzeća. Mislim da je ovo posebno bitno naglasiti jer istinski shvatamo stvarne potrebe ovog tržišnog segmenta, te kreiramo našu ponudu u skladu sa tim“, istakao je Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Addiko Bank Sarajevo, te naglasio da je Banka protekle godine značajno unaprijedila procese odobravanja kredita, ali i druge servise, kako bi klijenti mogli svoje finansijske obaveze zadovoljiti u veoma kratkom vremenskom roku.

USAID Turizam radi na stvaranju dinamične, održive turističke ekonomije, predvođene privatnim sektorom u skladu sa kulturom gostoprimstva i prepoznatljivim prirodnim atrakcijama Bosne i Hercegovine. Projekt podržava privatni sektor u predvođenju rasta turističkog sektora, uključujući pozicioniranje Bosne i Hercegovine kao jedne od najdinamičnijih i najatraktivnijih turističkih destinacija na međunarodnom nivou, sa ciljem povećanja broja posjetilaca, smanjenja sezonalnosti i povećanja vrijednosti.

Za više informacija, posjetite prvu online platformu za finansiranje malih i srednjih preduzeća u sektoru turizma, koju je izradio USAID Turizam.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za više informacija o USAID Turizam aktivnostima, posjetite web stranicu turizambih.ba ili profile na društvenim platformama.

Više informacija o aktuelnoj ponudi Addiko Bank Sarajevo za turistički sektor, ali i druge SME kompanije potražite na Pravna lica – Addiko Bank Sarajevo (addiko-fbih.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Stanovi u Beogradu na vodi nisu sve što Đani i Slađa posjeduju: Pogledajte kakvu kuću imaju izvan Beograda

Stanovi u Beogradu na vodi nisu sve što Đani i Slađa posjeduju: Pogledajte kakvu kuću imaju izvan Beograda

Legendarni Tuzlak sa gola Hajduka: Želim Hrvatskoj da budu najbolji na svijetu!

Legendarni Tuzlak sa gola Hajduka: Želim Hrvatskoj da budu najbolji na svijetu!