in

“U prednosti su, zbog dvije stvari”

“U prednosti su, zbog dvije stvari”
Slatka-Tajna.Eu
“U prednosti su, zbog dvije stvari”

Nekadašnji dugogodišnji reprezentativac i kapiten BiH Elvir Bolić u izjavi za Fenu kazao je da je “teško dati bilo kakvu prognozu polufinalnih obračuna, imajući u vidu da je na ovogodišnjem SP-u bilo jako puno iznenđenja”

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru ulazi u samu završnicu.

Prvi finalista bit će poznat sutra nakon duela u kojim će igrati dvostrki svjetski prvaci Argentinci i aktulani viceprvaci Hrvati.

Drugi polufinalni susret igrat će se u srijedu, a sastaju se akutani svjetski prvaci Francuzi i Marokanci, kao najveće iznenađenje ovogodišnjeg SP-a i prvi predstavnici Afike u ovoj fazi takmičenja.

Nekadašnji dugogodišnji reprezentativac i kapiten BiH Elvir Bolić u izjavi za Fenu kazao je da je “teško dati bilo kakvu prognozu polufinalnih obračuna, imajući u vidu da je na ovogodišnjem SP-u bilo jako puno iznenđenja”.

“Hrvati su pokazali da imaju čvrstinu i da jednostavno znaju da igraju velike utakmice i velike turnire.

U polufinalu mislim da će biti ravnopravno, ali malu prednost bih dao Hrvatskoj iz razloga što mislim da imaji puno bolju veznu liniju i puno bolje stoje na terenu.

Ako uspiju da sve ‘zatvore’, kao što su to uradili protiv Brazila mislim da će Argentina imati puno poteškoća.

Gledajući sve ove utakmice mislim da je Hrvatska u maloj psihološkoj prednosti, pošto veliki dio ekipe na drugom SP-u zaredom dolazi do polufinala.

Argentina i Messi sebe vide da kao favoirite, razumljivo, poraz bi za njih sigurno bio neuspjeh.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Hrvatska je samim dolaskom u polufinale napravila puno, tako da mislim da je psihološka prednost na strani Hrvatske – kazao je Bolić.

U drugom polufinalnom duelu u srijedu se sastaju Francuska i Maroko. Reprezentaciju Maroka Bolić vidi kao najugodnije iznenađenje.

“Gledajući kako su igrali čitavo SP, koga su sve izbacili u grupu u kojoj su bili prvi, sasvim zasluženo su u polufinalu. To nije slučajno imajući u vidu njihove igrače i klubove za koje nastupaju.

Mogu zamisliti šta se sve dešava u Maroku, to može da ponese njihove igrače. Mislim da će Marokanci, s obzirom da nisu favoriti, rasterećeno odigrati utakmicu, jer nemaju šta izgubiti.

Smatram da je Francuska u prednosti, ali Maroko je do sada odigrao fascinantno i ako odigra u tom ritmu sve je moguće – kazao je Bolić za Fenu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DRAGO ĐUKIĆ: Iza velikog boema, krije se veliki biznismen

DRAGO ĐUKIĆ: Iza velikog boema, krije se veliki biznismen

Magda Butrym: Brend koji asocira na zabavu

Magda Butrym: Brend koji asocira na zabavu