in

DRAGO ĐUKIĆ: Iza velikog boema, krije se veliki biznismen

DRAGO ĐUKIĆ: Iza velikog boema, krije se veliki biznismen
Slatka-Tajna.Eu

Dragu Đukića poznajemo, po dobroj muzici. Sa svojom harmonikom obišao je pola svijeta. Kroz svirku i pjesmu, čuva kulturu svojih predaka i prenosi je na omladinu kojoj je u današnje vrijeme takva jedna edukacija doista i potrebna. No, nije Drago samo boem kojeg poznaje cijela Evropa, Drago je neko ko je svoje vrline pretvorio u posao. On je prvenstveno, čovjek domaćin, iz domaćinske kuće, pa je naučen da svaki svoj korak kad prekorači kućni prag i izađe napolje, bude koristan i oplemenjen, što bi rekli stari, “dati zlatu jaču boju”. Često smo mogli ispratiti na društvenim mrežama njegova putovanja, luksuzne hotele i destinacije, ali i sajmove koje obilazi zbog svog biznisa

Dakle sa Dragom, kako god okrenemo “nema zime” bilo uz muziku ili biznis.

Kako je nastala kriza na tržištu, visoke cijene gasa, Đukić Consulting je pretrpan poslom. Firma u njegovom vlasništvu se bavi uvozom, distribucijom i prodajom ogrijevnih uređaja na drva i pelet.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Međutim, kada je čovjek boem i voli ono što radi, tada se uvijek nađe mjesto, pa se spoji dobro i korisno. I to našem sagovorniku uspijeva, zato što svoju harmoniku uvijek ima pri ruci za svoju dušu u pauzi između dva poslovna sastanka, sebi nešto odsvira, bilo na klupi u parku Đenove, kraj mora u Nici na plavim stolicama ili u Istambulu u birtiji uz tradicionalni Turski čaj, ali brzo se tu saberu ljubitelji Dragine muzike, pa se obični prolaznici pretvore u ozbiljnu publiku, šta više i u fanove, koji ga brzo zaprate na društvenim mrežama. Mnogi od njih su mu na taj način ponudili angažmane za svoja slavlja, drugi se nudili kao menadžeri, na pojedine je Drago veoma inspirativno djelovao kako muzički, tako i svojom subjektivnom i objektivnom pojavom, pa mu je ponuđena čak i saradnja za pozorišnu muziku.

Drago sve to gleda kao Božiji dar, sve te susrete i događaje, jer on najviše voli onu krilaticu, kako i sam kaže – pola svijeta obiđi, majci se čestit kući vrati. Znamo da je naš boem dijete iz domaćinske kuće, mnogo vremena posvećuje svojoj majci kao i djeci, poslije očeve smrti, majka mu je jedini glavni stub na koji se uvijek može osloniti. Stopama svojih roditelja, Drago je svoju djecu takođe usmjerio na pravedan put, i pored toga što su djeca kao i on rođeni francuzi, vaspitanjem im je ulio vjeru i tradiciju. Novu godinu najvjerovatnije će provesti na nekom nastupu uz kolege sa kojima često nastupa, a onda se priprema za najveći kršćanski praznik Božić, u krugu svoje porodice, prijatelja, ali i kućnih ljubimaca, kojima muzičar i biznismen poklanja posebnu pažnju.

Izvor: Orange Star

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BAUK KORUPCIJE U EVROPSKOM PARLAMENTU: Velika korupcijska afera izazvala šok u Bruxellesu

BAUK KORUPCIJE U EVROPSKOM PARLAMENTU: Velika korupcijska afera izazvala šok u Bruxellesu

“U prednosti su, zbog dvije stvari”

“U prednosti su, zbog dvije stvari”