in

U Karlovcu na snazi izvanredne mjere obrane od poplava

U Karlovcu na snazi izvanredne mjere obrane od poplava
Slatka-Tajna.Eu
U Karlovcu na snazi izvanredne mjere obrane od poplava

Vodostaji Kupe i Korane rastu

Foto: Vijesti / HRT

Zbog brzog porastaja vodostaja rijeka Kupe i Korane u Karlovcu su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava. Kupa u Karlovcu je na 789, a Korana na 761 centimetar i obje rijeke još rastu po nekoliko centimetara na sat. Zbog izlijevanja rijeka iz korita, ali i nabujalih zaobalnih voda, za promet je zatvorena lokalna cesta u naselju Brodarci te dijelovi države ceste 36 u Koritinji te ceste 228 u Jurovskom Brodu. Dvorišta i objekti nisu poplavljeni.

– Malo sreće smo imali u tome da su jače oborine poslijepodne prešle u snijeg u Gorskom kotaru, čak smo i u Karlovcu i okolo noćas imali snijeg, tako da smo sad došli do blizu 790 i očekujemo da će u narednih sat-dva to vrhuniti, rekao je Zoran Pavlović iz Hrvatskih voda za HTV-ove Vijesti u 10 sati.

Hrvatske vode proglasile su izvanredne mjere obrane od poplava na rijeci Sunji, kod mjesta Sunje, te na rijeci Uni, kod Dvora i Hrvatske Kostajnice. Mjere obrane od poplave vrijede i za Mali slijev Lika, dionice Kosinjski Bakovac, Tisovac, Jadova, Bogdanica i Novčica.

Hrvatske vode donijele su danas rješenja o uspostavi izvanrednih mjera obrane od poplava na branjenom području Mali slijev Kupa, Mali slijev Lika; dionice Lika (donji tok), Retencija Lipovo polje, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Gradonačelnik Kostajnice: Velika tendencija brzog rasta vode

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan rekao je da postoji velika tendencija brzog rasta vode, prema izvješćima Hrvatskih voda.

– Sve snage i dobrovoljci su na terenu, a materijal koji imamo uskoro ćemo potrošiti, ali smo u kontaktu sa sisačko-moslavačkim županom, premijerom i ministrom Medvedom, tako da se nadamo da će nam uskoro stići pomoć i pojačanja, rekao je Bišćan.

Dodao je da su upravo u centru grada najniže točke gdje vodostaj najviše prijeti poplavljenjem.

– Dio naših snaga otišao je u Dvor. Mi smo sada odcijepljeni od Dvora i oni nemaju prometne komunikacije, rekao je Bišćan.

Poplavljeni podrumi, srušena stabla…

Zbog obilne kiše i bujičnih voda, županijski centri 112 Bjelovar, Požega, Slavonski Brod i Osijek primili su mnogo dojava o poplavljenim podrumima i gospodarskim objektima, srušenim stablima te izlijevanju vode iz kanala i potoka.

Idućih se dana očekuje smirivanje situacije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na području kontinentalne Hrvatske vatrogasci su zabilježili povećan broj tehničkih intervencija kao posljedica obilnih padalina, priopćeno je jutros.

U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeno je 85 intervencija, a većim dijelom se radi o ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata i uklanjanju stabala s prometnica. Manji broj intervencija odnosi se na postavljanje vreća s pijeskom.

 

U Zagrebačkoj županiji većim dijelom se radi o ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata i uklanjanju stabala s prometnica, a prema podacima dostupnim u UVI aplikaciji zabilježeno je 33 odrađenih tehničkih intervencija.

 

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije bilježi se 27 odrađenih tehničkih intervencija vatrogasaca kao posljedica obilne kiše, a radi se o ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata i uklanjanju stabala s prometnica.

 

Jučer je na području Ličko-senjske županije odrađeno 17 intervencija ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata te izvlačenja vozila iz vode. 

U Brodsko-posavskoj zabilježeno je 18 tehničkih intervencija, a uglavnom se radi o ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata.

                        

Na području Požeško-slavonske županije vatrogasci su ispumpavali vodu iz poplavljenih objekata, izrađivali zečje nasipe te izvlačili osobe iz poplavljenog vozila. Prema podacima dostupnim u UVI aplikaciji, odrađeno je 24 takvih tehničkih intervencija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VRELA KIJA KOCKAR OBJAVILA SLIKU IZ KUPATILA: Mokra se ogrnula peškirićem

VRELA KIJA KOCKAR OBJAVILA SLIKU IZ KUPATILA: Mokra se ogrnula peškirićem

Ana krije veliku tajnu medju nogama

Ana krije veliku tajnu medju nogama