in

Recept za napitak koji ubrzava metabolizam

Recept za napitak koji ubrzava metabolizam
Slatka-Tajna.Eu

Ovaj koktel će vam pomoći da smršate i da se približite figuri iz snova.

 

Riječ je o poznatom vitaminskom detoks koktel na bazi vode i citrusnog voća, đumbira i bilja. Među njegovim osobinama su: ispiranje toksina i toksina iz tela, neutralisanje agresivnog dejstva slobodnih radikala, stimulisanje metabolizma i razlaganje tjelesne masti. To jest, ne samo da liječi, već i pomaže u smanjenju težine i smanjenju zapremine.

Važno je zapamtiti da takav koktel nije magična pilula, već dodatak dobro odabranoj ishrani i redovnim sportskim vježbama.

Činjenica je da toksini u crijevima ometaju normalnu apsorpciju hrane, izazivaju nadimanje, zatvor, probleme sa kožom i stalni umor. A tako ukusna detoksikacija ima blagi diuretički efekat, stabilizuje gastrointestinalni trakt i istovremeno pokreće proces sagorijevanja masti.

Sastojci magičnog napitka

Limun

Voda sa limunom se smatra glavnim pomoćnikom u borbi protiv viška kilograma i celulita, kao i pojačivačem zdravlja koji jača imuni sistem, pa čak i podstiče zarastanje rana. A sve zbog visoke koncentracije vitamina C.

Recept za napitak

Sastojci: dva litra hladne negazirane vode; pola grejpfruta; jedna narandža; jedan krastavac; par krugova sjeckanog đumbira; dvije stabljike svježe nane.

Priprema: sve sastojke isjecite na komadiće i stavite u flašu ili dekanter, pa prelijte vodom i ukrasite svježom nanom. Ostavite da se kuva preko noći u frižideru da voda upije vitamine, hranljive materije i enzime i gotovi ste. U ljeto možete dodati led ako želite. Inače, sastav ovog koktela može biti raznovrstan, nije ga potrebno striktno pratiti, ali treba zahtijevati vodu sa jednim od agruma.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Grejpfrut

Ovo voće ne samo da osvježava, već se bori i protiv slobodnih radikala i pomaže u rješavanju problema sa varenjem. I opet, sve zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina C.

Narandža

Osim što je ovaj citrus bogat vitaminom C, sadrži i flavonoid nobiletin. Prema studijama, ova supstanca pomaže u stabilizaciji težine i normalizaciji nivoa šećera u krvi.

Krastavac

Pored citrusa, koktelu se može dodati i krastavac, koji ima snažan efekat čišćenja. Osim toga, ovo povrće se smatra najdijetnijim: sadrži 95 – 97% vode, a samim tim i malo kalorija. Krastavac je takođe bogat vitaminima B, PP, C, magnezijumom, kalijumom, lako svarljivim jodom i vlaknima. Sve ove komponente djeluju na uklanjanje toksina iz organizma, razbijaju višak holesterola na zidovima krvnih sudova, poboljšavaju ij mikrofloru i uopšte blagotvorno utiču na funkcionisanje cijelog gastrointestinalnog trakta.

Nana

Pored toga što je ova čudotvorna biljka bogata vitaminima i vlaknima, ona takođe pruža dugotrajan osjećaj sitosti i na taj način sprečava nastanak gladi. Nutricionisti savjetuju umjesto grickanja u obliku orašastih plodova ili čokolade, trenirajte da žvaćete grančicu svježe nane, koja takođe osvježava dah.

(NovostiMagazin)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Stanivuković: Hidrološka situacija stabilna, nema opasnosti za domaćinstva

Stanivuković: Hidrološka situacija stabilna, nema opasnosti za domaćinstva

IZMAMILA UZDAHE: Milica Dabović pokazala sliku sa sajta za odrasle

IZMAMILA UZDAHE: Milica Dabović pokazala sliku sa sajta za odrasle