in

HRT: “Hrvatska pleše, Brazil plače”

HRT: “Hrvatska pleše, Brazil plače”
Slatka-Tajna.Eu
HRT: “Hrvatska pleše, Brazil plače”

Slavlje hrvatskih igrača i stožera

Foto: Suhaib Salem / REUTERS

Brazilski mediji u petak navečer govore o ispadanju Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva kao “kraju sna o naslovu”, te o “ponovljenom filmu” jer su se i na prošlom prvenstvu bili oprostili u toj fazi natjecanja.

– Ponovljeni film. San o osvajanju šestog naslova je za 2026. Brazil je u dramatičnoj utakmici izgubio na jedanaesterce. Hrvatska je porazila velikog favorita, izvijestile su dnevne novine O Globo.

Rezultat je nakon produžetaka bio 1-1 a Hrvatska, finalist iz 2018., bila je uspješnija od peterostrukog svjetskog prvaka u izvođenju udaraca s bijele točke.

– Došao je kraj snu o šestom naslovu prvaka: Brazil izgubio na penale od Hrvatske, naslov je novinske agencije Agencia Brasil.

Sportske novine Lance ističu da reprezentacija Brazila “nije razumjela igru te je radila sve što je željela Hrvatska”.

– Svi su znali da će biti teško, osim možda brazilske reprezentacije, piše taj dnevnik.

– S brojčanom superiornošću na sredini terena, Hrvatska je ondje dominirala i nije dopuštala igrati Titinoj momčadi(…). Hrvati su dodirivali loptu a da nisu bili pod presingom, dodaje Lance kritičan prema igri Brazila “koja je omogućavala da lopta dolazi na krilo Juranoviću te da bude opasan s njom”.

Novine Folha de S.Paulo objavile su na svom internetskom izdanju fotografiju uplakanog Neymara citirajući njegove riječi “Ne zatvaram vrata reprezentaciji, no ne mogu garantirati 100 posto da ću se vratiti”. “Ovo je noćna mora koja će dugo boljeti”, navode njegove riječi te novine.

U Španjolskoj, u čijim klubovima igraju neki od protagonista, mediji ne skrivaju iznenađenje prolaskom Hrvatske.

– Svjetsko prvenstvo je eksplodiralo: Superfavorit odlazi doma, pišu novine Marca. “Hrvati su preživjeli produžetke nakon Neymarove golčine te jedanaestercima utrli put prema polufinalu”, dodaje taj djevnik sa sjedištem u Madridu.

– Hrvatska pleše, Brazil plače, ističe u naslovu konkurentski list AS.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Bio je to duel onoga koji pliva u obilju i onoga koji se, zbog demografskih razloga, mora uhvatiti za kost. I pobijedila je Hrvatska koja u zemlji ima manje nogometaša za izabrati, a time i manju sposobnost regeneracije momčadi, navele su te novine na internetskoj stranici.

Španjolska javna televizija RTV na svojoj stranici ističe:

– Hrvatska i Livaković su to ponovo učinili: produžeci, penali, i Brazil van Svjetskog prvenstva.

Radijska postaja Cadena SER također je pohvalila hrvatskog vratara mreže Dominika Livakovića.

– Livaković se obukao u Supermana i eliminirao Brazil na penale, izvijestila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Perišićev sin potrčao i tješio Neymara nakon poraza

Perišićev sin potrčao i tješio Neymara nakon poraza

Šta dobivamo iz kafe i kako utječe na zdravlje?

Šta dobivamo iz kafe i kako utječe na zdravlje?