in

Otvaranje Sarajevo Holiday Marketa 15. decembra na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović

Slatka-Tajna.Eu

Općina Stari Grad Sarajevo sa partnerima i udruženjima Zona unaprijeđenog poslovanja i Sarajevo Navigator nakon 10 godina od postanka Sarajevo Holiday Marketa vraća taj događaj na mjesto sa kojeg je sve počelo i koji danas budi lijepa sjećanja kod svih Sarajlija, a to je prostor Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas je na pres-konferenciji predstavio projekt ”Sarajevo Holiday Market se vraća kući”. Zahvalio je svima koji će učestvovati u projektu, nadležniim ministarstvima u Kantonu Sarajevo, Turističkoj zajednici KS,  BH Telecomu i Gradskoj upravi.

“Od 2019. do 2022. nismo organizarali ovaj događaju na ovom postoru, iz opravdanih razloga. Bila je pandemija korone, također imali smo rekonstruciju i sanaciju Trga Oslobođenja – Alija Izetbgović, Otavranje događaja će biti 15. decembra i trajat će punih mjesec dana, do 15. januara, dok će klizalište na 300 m2 ledenoj plohi biti postavljeno do 5. februara, uz sponzorstvo BH Telecoma. Ove godine uvest ćemo neke novine sa modificiranim kućicama u kojim će izlagati diomaći proizvođači i zanatlije”, kazao je Hadžibajrić.

Napomenuo je da će događaj realizovati zahvaljući sredstvima Ministarstva privrede KS, Turističke zajednice KS, Gradske uprave i Općine Stari Grad.

Ministar privrede KS Adnan Delić kazao je da se u ovom ministarstvu nisu dvoumili kada se pojavila inicijativa od Općine Stari Grad i načelnika Hadžibajrića da podrže ovakve i slične događaje.

“Drago mi je da će ovakvih događaja biti u više općina Kantona, što će našu turističku ponudu na neki način obogatiti i učiniti je kvalitetnijom. Želimo da ovakvim i sličnim aktivnostima vratimo sjaj olimpijskom Sarajevu, posebno u prazničnim danima. Svjesni smo da je Općina Stari Grad na neki način muzej na otvorenom i da je to najfrekventniji dio našeg Kantona kada su turisti u pitanju. Želim da svi koji ovdje dođu, iz naše države ali i čitavog svijeta, da lijepo osjećaju i u prazničnom raspoloženju ponesu nezaboravne uspomene iz Sarajeva”, kazao je Delić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Direktor Sarajevo Holiday Marketa Nedim Lipa naglasio je da se je ovaj događaj nastao na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović, te da se sada “vraća kući”.

Podsjetio je da je Holiday Market održavan na tom prostoru pet godina, zatim je događaj održavan na  Hastahani. Nakon toga uslijedile su dvije godine pandemije, a ove godine na prvobitnoj lokaciji bit će održano 10. izdanje.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

STIŽE DUET GODINE: Emrah i Kaća snimili visokobudžetni spot na nekoliko luksuznih lokacija

SELMA BAJRAMI ČESTITALA KOMŠIJAMA NA POBJEDI: Donijela sam sreću Hrvatima