in

ALINA JUHART, TRANSRODNA OSOBA U „ZVEZDAMA GRANDA“: Nije bilo lako iznijeti priču poput moje

ALINA JUHART, TRANSRODNA OSOBA U „ZVEZDAMA GRANDA“: Nije bilo lako iznijeti priču poput moje
Slatka-Tajna.Eu

Alina Juhart, transrodna pjevačica koja je nastupila u “Zvezdama Granda”, privukla je pažnju gledatelja. Ona je iz Maribora stigla na scenu i pokazala svoj raskošni talenat. Majka joj je umrla kad joj je bilo pet godina, a ona ostala s bratom i tatom. Na kraju su prihvatili njenu odluku i dobila je njihovu podršku. Alina od nedavno živi u Beogradu i želi da ostvari svoje snove.

Zašto baš „Zvezde Granda“?

-„Zvezde Granda“ su negdje šou zbog kojeg sam se najviše i zaljubila u narodnu muziku, i upoznala najviše pjesama, koje danas prosto obožavam. Vjerujem da sam zbog toga i došla da živim u Beograd, jer sam prosto zaljubljena u kulturu i muziku i sve.

Kakvi su komentari nakon nastupa?

-Komentari su naravno i pozitivni i negativni. Meni je svakako bitna podrška mojih ljudi, koja je svakako tu. Pored toga sam ja osoba koja vjeruje u snagu fokusa pa se stoga ja fokusiram na pozitivne komentare ljudi i na ljude koje inspirišem, što je i moja najveća želja.

Da li je bila očekivana reakcije Marije Šerifović koja je rekla da te ne želi u svom timu?

-Marijina reakcija nije bila očekivana, ali je bila pozitivna i u stvari, da tako kažem i realna, jer ja jesam neko ko ima iskrena i tanana osjećanja, ali sam u isto vrijeme i mnogo snažna.

Koliko ti znači muzika?

-Muzika mi znači sve. I kad pjevam i kad slušam i plešem. Muzika je za mene meditacija, snaga koja liječi.

Da li je bilo treme?

-Bilo je mnogo treme. Neki kažu da se nimalo ne vidi, ali vjerujte mi da nije lako doći i iznijeti priču poput moje. Ja sam borac i izborila sam se nekako. Sljedeći put samo želim bolji vokalni nastup.

Imaš li adut za pobjedu u „Zvezdama Granda“?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Adut za pobjedu imamo svi i nema niko. To je prosto stvar koja se desi. Meni je moj adut da budem vjerna sebi i da se svakog dana trudim da budem najbolja verzija sebe. Sve ostalo je u rukama Boga.

Kako ti se čini žiri?

-Ne bih da zvučim diplomatski, ali ja žiri stvarno gotivim. Rekla sam to već u emisiji. Pratite te ljude od malena, a onda ste ispred njih na sceni. Meni su oni fenomenalni. Predivno predstavljaju sve segmente prelijepe balkanske muzike. Bila bi mi u izuzetnu čast biti u timu bilo koga od njih.

Da li si razmišljala o ulasku u rijaliti?

-O rijalitiju za sad nisam razmišljala.

Ko su tvoji muzički uzori?

-Moj prvi i najveći muzički uzor je Selin Dion, jer je nju slušala mama i nekako mi je ogromna veza sa njom. A danas su to Marija Šerifović, Ceca, Severina, snažne žene, koje inspirišu. Ne bih da nabrajam, jer ću sigurno nekog da zaboravim. A od mlađih generacija Milica Pavlović i Aleksandra Prijović. Njih dvije su mi svaka na svoj način i svaka u svom segmentu baš vrh.

Nailaziš li na negativne komentare zbog toga što si transrodna osoba?

-Svakako ima negativnih komentara, ali kao što rekoh, moj je fokus na pozitivnim stvarima i ja i dalje šaljem ljubav svima. Duboko vjerujem da je to odraz mene i meni je to najbitnije.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

#fy #fy #zadruga5 #zadruga6 @alex mima98 #fy

#fy #fy #zadruga5 #zadruga6 @alex mima98 #fy