in

Legenda dobila ono što zaslužuje: Ulica nazvana po Šabanu Šauliću

Slatka-Tajna.Eu

Šaban Šaulić dobio je ulicu u Krčedinu. Poznato je koliko je pjevač tokom svog života volio ovo mjesto pokraj Dunava i da je tamo boravio kad god nije imao poslovnih obaveza.

U svojoj kući tik pored rijeke Šaban Šaulić nalazio je mir, a kao strastveni pecaroš, na Dunavu je volio da peca ribu.

On je, slažu se mnogi, bio najpoznatiji stanovnik Krčedina. Proslavio je ovo mjesto, što njegovi mještani ne zaboravljaju, a sada će odlukom lokalnih vlasti njegovo ime zauvijek ostati zabilježeno baš tamo gdje je najviše volio da boravi.

Ulica koja vodi ka Dunavu i Šaulićevoj vikendici nedavno je dobila ime po tragično stradalom kralju folka.

– Šaban je obišao cijeli svijet, ali uvijek je jedva čekao da se vrati svojoj oazi mira koju je stvorio u Krčedinu. Zato sam sretna što će se njegovim imenom zvati ulica kojom smo svi rado prolazili – rekla je Šabanova supruga Gordana Šaulić i nastavila:

– Istovremeno sam i ponosna, jer je dobio priznanje kakvo zaslužuje upravo od ljudi iz mjesta u kojem je proveo neke od najsretnijih trenutaka. Hvala mjesnoj zajednici i naročito čelnim ljudima opštine Inđija, koji su prepoznali njegov značaj i odali mu poštu na ovaj način – rekla je Gordana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Šaban Šaulić tragično je nastradao u Njemačkoj 17. februara 2019. godine. Vraćao se s nastupa kad je u jutarnjim časovima na njegov automobil naletjelo vozilo kojim je upravljao Asant Levent. On je ove godine osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora, a ovom sudskom presudom porodica Šaulić, kao i mnogi prijatelji i poštovaoci Šabanovog lika i djela, nisu zadovoljni.

U stravičnom sudaru stradao je i pjevačev klavijaturista Mirsad Kerić.

The post Legenda dobila ono što zaslužuje: Ulica nazvana po Šabanu Šauliću appeared first on Express.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ODRŽANA U SARAJEVU DRUGA INFO SESIJA „ESCO MODEL POSLOVANJA“

OVO SU DŽEJEVE NAJVEĆE LJUBAVI! Pjevač za sobom ostavio bivšu suprugu i djevojku: Jedna pali cigaru za cigarom, druga procvj