in

U Čitluku otvoren Senzorni park / Bljesak.info

U Čitluku otvoren Senzorni park / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
U Čitluku otvoren Senzorni park / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Radio MIR Međugorje / U Čitluku otvoren Senzorni park

U petak 2. prosinca je posebno svečano bilo u Edukacijsko – rehabilitacijskom centru ”Sveti Josip Radnik” Čitluk u Potpolju.

Naime, otvoren je Senzorni park, kojeg je blagoslovio čitlučki župnik fra Miro Šego. Senzorni park je otvorio načelnik Čitluka Marin Radišić i korisnici usluga centra Tomislav Mandić i Marin Markota. Ovaj bogato opremljen park pomoći će djeci da budu spretnija, sposobnija komunicirati, učiti i još mnogo toga, piše Radio Mir Međugorje.

Edukacijsko – rehabilitacijski centar ”Sveti Josip Radnik” djeluje kao dnevni centar za rehabilitaciju i edukaciju djece s teškoćama u razvoju, a usluge Centra koristi čak 72 djece.

Prisutnima se na otvorenju Senzornog parka obratio predsjednik Upravnog vijeća Ustanove Edukacijsko – rehabilitacijski centar ”Sveti Josip Radnik” Čitluk i dopredsjednik Udruge roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama ”Susret” Ivo Bevanda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










”Izgradnja Senzornog parka je jedan rezultat zajedničkog, koordiniranog rada Udruge Susret s jedne strane i Edukacijsko – rehabilitacijskog centra „Sveti Josip Radnik“ s druge strane. To je rezultat i plod jedne neraskidive veze koja već dugo traje i koja će trajati. Moram istaknuti da pored Udruge i Centra mi imamo i trećeg partnera, to su brojni donatori, volonteri. Početkom lipnja smo otvorili akciju i ona je uspješno okončana za nekih mjesec i nešto dana. Javno smo objavili popis svih donatora s iznosima donacije. Zahvalio bih se svim našim donatorima, svim udrugama, predstavnicima Crkve, lokalne vlasti, svim ljudima velikog srca, koji su čuvši za našu akciju ovdje dolazili i davali svoj doprinos”, kazao je Bevanda.

Matea Brekalo v.d ravnateljice ustanove Edukacijsko – rehabilitacijski centar ”Sveti Josip Radnik” Čitluk nije krila radost zbog današnjeg događaja kojim obilježavaju Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

”Ja sam posebno sretna što je otvaranje Senzornog parka prilikom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava sutra. Mi danas imamo svoj program. Otvorenje Senzornog parka jako puno znači za djecu, jer će oni kroz svoje slobodne aktivnosti, boravak u prirodi, kroz igru postizati sve one ciljeve, koje im terapeuti pripreme u plan njihove aktivnosti i podrške. Koliko god se raduju naša djeca, toliko se radujemo mi, terapeuti, da smo mogli pružiti mogućnost boravka u prirodi, a isto tako učenja i napretka”, kazala je Matea Brekalo.

Ovaj događaj su glazbom uveličali Mihael Martinović, učenik 1.razreda Osnovne glazbene škole Brotnjo te ženska klapa Bura. U idućem razdoblju održat će se i Božićni sajam Udruge Susret ”U susret Božiću s djecom iz Udruge Susret” 05., 06., 07. i 08. prosinca u vremenu od 9 do 18 sati ispred objekta Ustanove Edukacijsko-rehabilitacijskog centra ”Sveti Josip Radnik” u Potpolju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Poginuo vozač na prijelazu preko pruge u Stubičkim Toplicama

Poginuo vozač na prijelazu preko pruge u Stubičkim Toplicama

Najstarija kopnena životinja na svijetu slavi 190. rođendan

Najstarija kopnena životinja na svijetu slavi 190. rođendan