in

Mjesta iz snova: Vjenčajte se sa stilom

Mjesta iz snova: Vjenčajte se sa stilom
Slatka-Tajna.Eu

Foto: squarespace-cdn.com

 

Posebno mjesto za vjenčanja je sjajan način da imate najvažniji dan u životu na lokaciji koja jedinstveno predstavlja vašu ljubav i da je dijelite s voljenima. Gosti dobijaju nevjerovatan odmor, a mladencima ostaje prekrasno sjećanja na poseban dan. Donosimo nekoliko najboljih mjesta za vjenčanje na svijetu, na destinacijama iz snova. Važno je da odaberete mjesto koje odgovara značaju vašeg vjenčanja, čime ćete impresionirati goste svojom jedinstvenošću. Bilo da je riječ o engleskom dvorcu ili bijeloj pješčanoj plaži na Karibima, idealno mjesto za svaku osobu je različito. Savremeno ili tradicionalno, veliko ili intimno, izbor je beskrajan.

Lion Sands, Južna Afrika

Lion Sands je odmaralište u kojem još živi duh safarija. S malim brojem luksuznih koliba i otvorenim krajolikom koji se proteže sa svih strana, rezervat se osjeća kao predstraža u pustinji, što je veliki dio njegove privlačnosti. Kao i s najboljim rezervama divljači, velikih pet ima u izobilju, sa šansom da neko od njih ukrasi vjenčanje. Osoblje Lion Sandsa zadovoljit će sve zahtjeve u najvećem luksuzu, od jelovnika po narudžbi do aktivnosti koje se nude tokom dana, da bi se stvorio smislen boravak koji će ostati u sjećanju svih prisutnih do kraja života.

Renesansa St. Pancras, London

Nakon desetljeća zanemarivanja, s ljubavlju obnovljeni „St. Pancras Renaissance Hotel“ proglašen je jednom od najromantičnijih zgrada u Londonu. Pravo gotičko remek-djelo, zgrada je jedna od najprepoznatljivijih u Londonu, s ogromnim fasadnim uzorkom najbolje viktorijanske arhitekture. I iznutra je svaki detalj vraćen u život, stvarajući interijere dostojne naslijeđa zgrade. Zamršena gotička revijalna metalna konstrukcija daje zraku nalik na katedralu, veliko stubište je prikladno mjesto za vjenčane fotografije, dok je ljeti krovni vrt savršeno mjesto za prijem šampanjca.

Huvafen Fushi, Maldivi

Za one koji žele doživjeti bijeli pijesak i azurne vode, malo je mjesta koja izviru brže od Maldiva. Tropska klima i gotovo cjelogodišnje sunce stvaraju raj u kojem se lako izgubiti. Ljetovalište koje to utjelovljuje je Huvafen Fushi. Jedno od najluksuznijih odmarališta u Indijskom oceanu, Ocean Paviljoni Huvafen Fushi, smješten 200 metara iznad Indijskog oceana, zapanjujuće građevine okrenute prema zalasku sunca, posljednja je riječ u razmaženom luksuzu. Glavne spavaće sobe pružaju panoramski pogled na okolne krajolike. Nakon potrebnih fotografija vjenčanja na plaži, mogućnosti objedovanja po narudžbi Huvafena Fushija znače da se vjenčanje nikada ne mora pomaknuti s plaže, a gozba je raširena pod zvijezdama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dvorac Skibo, Škotska

 

Nekada ljetna kuća američkog filantropa i čeličnog magnata, Andrewa Carnegiea, sada dom jednog od najekskluzivnijih klubova članova na svijetu, dvorac Skibo krajnji je komad škotske baronijalne arhitekture koji oduzima dah, smješten u samom srcu škotskog gorja . Njegova udaljena lokacija i ekstravagancija u starom svijetu čine ga savršenim mjestom za bijeg vikendom, a okružen jezerima i golf terenima prikazuje najbolje od škotskog na otvorenom. Ovo mjesto su odabrali Madonna i Guy Ritchie za svoje vjenčanje, razumljiv odabir, jer su banket sala, raskošne sobe i lijepo uređeni tereni pogodni za najimpresivnija vjenčanja.

Chateau de Varennes, Francuska

 

Najluksuzniji privatni dvorac u Burgundiji, Chateau de Varennes, nalazi se među nekim od najprestižnijih svjetskih vinograda, a svima se može diviti s vrha zgrade. Potpuno obnovljen nakon što je ostavljen da propadne, Chateau je sada ponovno otkrio svu svoju bivšu slavu. Zajedno s vlastitom vinarijom, kuća je besprijekoran primjer francuske baštine. Smještena u sjajnom parku, njegova velika terasa, bazen i intimne sobe čine da se gosti osjećaju poput francuske aristokracije, a starinski namještaj, veliko stubište od kovanog željeza i široki kamini pružaju trajan osjećaj sofisticiranosti.

Plaza, New York

Hotel „Plaza“ je definicija njujorške elegancije duže od jednog stoljeća. Između centralnog položaja i stila Great Gatsbyja, hotel je od izgradnje privlačio visoko gradsko društvo, dok su izvrsni restorani i raskošne sobe nastavili privlačiti obožavatelje diljem svijeta. Uz to dolazi beskompromisna usluga najboljih luksuznih hotela – diskretna i dostupna s nenadmašnom voljom da učini boravak svojih gostiju krajnje savršenim. Iza poznatog hotela „Palm Court“ nalazi se soba s terasom, apsolutni dragulj u kruni „Plaze“. Pažljivo vraćene u izvorni sjaj 1920-ih, figuralne italijanske renesansne slike ukrašavaju strop, dok je soba s obje strane obložena carskim stupovima koji privlače pažnju na prednje postolje, savršeno mjesto za razmjenu zavjeta.

Icehotel, Švedska

Uprkos činjenici da vjenčanje ovdje može značiti neke ekstremne promjene vjenčanice, postoji nekoliko spektakularnijih lokacija za vjenčanje od „Icehotela“. Svjetski poznati hotel, kao što ime govori, u potpunosti je isklesan od leda. Ova činjenica, u kombinaciji sa zadivljujućim savremenim dizajnom, stvorili su hotel koji je remek-djelo kreativnosti i domišljatosti. Svake godine cijeli se hotel topi i ništa se reinkarnira. To znači da, bez obzira koliko puta ga gost posjetio, njegovo iskustvo nikada neće biti isto dva puta.

 

The post Mjesta iz snova: Vjenčajte se sa stilom appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NAPOKON U SARAJEVU: Adi Šoše priredio sjajnu noć u “Coloseumu”, pogledajte atmosferu

NAPOKON U SARAJEVU: Adi Šoše priredio sjajnu noć u “Coloseumu”, pogledajte atmosferu

KONCERT ZA PAMĆENJE U BKC-u: Božo Vrećo opravdao titulu “princa sevdaha”

KONCERT ZA PAMĆENJE U BKC-u: Božo Vrećo opravdao titulu “princa sevdaha”