in

Najjača snaga im je to što su momčad

Najjača snaga im je to što su momčad
Slatka-Tajna.Eu
Najjača snaga im je to što su momčad

Josip Juranović i Lovro Majer

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Dva dana uoči ogleda s Japanom u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, s novinarima su se družili Lovro Majer i Josip Juranović.

Prijenos konferencije za medije možete pratiti na HTV2, na našoj Facebook stranici HRT Sport ili putem HRTi-ja

Iako je bilo najavljeno da će na konferenciji za medije biti Borna Sosa, on je, prema riječima glasnogovornika Tomislava Packa, ostao u hotelu zbog iscrpljenosti. 

Na početku je postavljeno pitanje jesu li očekivali da će Japan pobijediti i Španjolsku i Njemačku.

– Nismo očekivali, nitko u svijetu nogometa nije očekivao. Svaka im čast na tome. Pokazali su da u nogometu ne igraju samo kvaliteta i imena, već da je najbitnije srce i hrabrost. Oni su to pokazali više nego drugi, rekao je Lovro Majer.

Josip Juranović kaže da su pogledali utakmicu između Španjolske i Japana. 

– Igram s Maedom u Celticu, jako dobar igrač. Jedva čekam da ga vidim na terenu. Sutra ćemo imati analizu Japana, sve ćemo na TV-u vidjeti s izbornikom, onda će nam on sve reći o svim igračima. 

– Sigurno će biti teška utakmica. Ulazimo u nokaut fazu, nema kalkulacija, s jednom utakmicom ti si gotov. Bit će puno trke i duela, ali mislim da smo spremni za to i veselimo se utakmice, dodaje Majer. 

Lovro Majer

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Koliko im znači činjenica da navijači prije svake utakmice dođu s ogromnom zastavom ispred hotela?

– Lijepo je vidjeti da je cijela država uz tebe, puno nam znači osjetiti tu podršku. Kroz navijanje i kroz ove, hajdemo reći, male stvari koje stvarno puno znače, mislim da možemo biti zahvalni. Mi na terenu pokušavamo odraditi svoje i trenutno super funkcionira, dodaje Lovro Majer koji je komentirao i u kakvom je fizičkom stanju. 

– Osobno se osjećam fenomenalno, biti ovdje. Sosa je odigrao više nego ja, tako da što se tiče toga, ima veći razlog za to. Bez obzira na to što je naporno, nemamo uopće pravo govoriti da smo umorni i to. Svi ostali su isto umorni. Ono čime se bavimo nas čini sretnim. Mislim da ćemo to pokazati, dodaje. 

Je li Hrvatska favorit?

– Ne razmišljam nikad u tom smjeru, to možda više rade mediji. Igrači ne gledaju s kime igramo i tko je favorit. Znamo našu kvalitetu, spremamo se što je bolje moguće. Najbitnije je ući motiviran, ne smiješ danas nikoga podcijeniti. Kada se vide sva iznenađenja na ovom SP-u, teško je govoriti tko je favorit, a tko ne. Svi igraju jako dobar nogomet, dodaje Lovro. 

“Japanci su momčad”

Japanska snaga je to da su momčad.

– Moramo se fokusirati na to, a onda ćemo kroz detalje, vidjeti sitnice pojedinca i kvalitete pojedinaca. Pokušat ćemo to minimalizirati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Osvrnuo se i na činjenicu da se Hrvatska često uspješno vraća kada je i u rezultatskom zaostatku, a što se događalo kako u Rusiji, tako i sada na Kataru, kao što je primjerice susret s Kanadom.

– Mislim da nam je to nekako u krvi. Imamo savršen miks starijih i iskusnih igrača koji su radili velike stvari prije. Tu smo mi mlađi, koji smo strašno motivirani s njima. To nam je glavna snaga, dodaje. 

Osvrnuo se i na gol Kanadi, kada je Oršić u situaciji kada je mogao zabiti, dodao njemu da zabije pogodak. 

– Oršić je pokazao kakav je igrač, kakav je čovjek. Kroz takve situacije se vide veliki igrači. Vjerujem da bi većina igrača u reprezentaciji tako postupila, ističe. 

Josip Juranović

Josip Juranović

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Josip Juranović se osvrnuo na Daizena Maedu, japanskog reprezentativca koji mu je suigrač u Celticu. 

– On je timski igrač, dat će sve od sebe od prve do zadnje minute. Brz, agresivan, trči u prostor. Vidjet ćemo sve sutra na analizi, ali mislim da se mi moramo fokusirati na sebe, vidjeti što smo loše radili protiv Belgije kada su oni imali svoje šanse te onda pokušati pobijediti. 

Dodaje da je srce sezone i da svi igraju u top formi.

– Moj rezervoar je pun, igra se Svjetsko prvenstvo možda jednom u životu. Jedva čekam utakmicu, da idemo što dalje. Kada vidite Luku Modrića da trči u 89. minuti, to nam daje motiv i snagu da mi to radimo za njega. Mlado i staro se jako dobro spojilo, jedva čekamo da dođu utakmice. 

“Pijemo kavu, igramo stolni tenis…”

Na upit našeg kolege s Hrvatskoga radija, Kreše Gotlina, što rade u slobodno vrijeme, Juranović odgovara.

– Družimo se jedni s drugima, odemo na kavu, pričamo o doživljajima iz naših klubova. Igramo stolni tenis, tko gubi nešto mora napraviti. Svi se družimo, nema zle krvi te je to taj team spirit, poručuje bek Celtica. 

– Kao dječak, razmišljali smo o tome da predstavljamo svoju zemlju na nekom velikom natjecanju. Sanjao jesam, jesam li mislio da će se ostvariti? Nisam. Bila je ta neka želja. Hvala Bogu ovdje sam, zdrav sam, što izbornik traži od mene ja ću napraviti. Jednostavno, idemo ostvariti svoje snove, dodaje.  

Dodaje da Japan ima mali posjed lopte, ali da to u današnjem nogometu ništa ne znači.

– Igraju jako dobro kao tim, imaju brze pojedince. Morat ćemo biti spremni za trčati nazad. Ako ćemo igrati naš nogomet, da se ne trebamo bojati. Bit ćemo spremni za sve. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Uz invaliditet u BiH ide i siromaštvo

Uz invaliditet u BiH ide i siromaštvo

DALILA DRAGOJEVIĆ POSTALA MILIONERKA: Sve joj krenulo nakon razvoda od Dejana

DALILA DRAGOJEVIĆ POSTALA MILIONERKA: Sve joj krenulo nakon razvoda od Dejana