in

Ministar Delić otvorio Zimsku čaroliju na platou Skenderije

Ministar Delić otvorio Zimsku čaroliju na platou Skenderije
Slatka-Tajna.Eu
Ministar Delić otvorio Zimsku čaroliju na platou Skenderije

Zimska čarolija trajat će do kraja januara 2023. godine, a tokom naredna dva mjeseca Sarajlije, ali i svi turisti koji svrate u Sarajevo, imat će priliku uživati na najvećem otvorenom klizalištu u Bosni i Hercegovini.

Ministar Delić je u svom prigodnom obraćanju istakao da je ovo jedna od najljepših zimskih priča u Sarajevu koja svojim raznolikim sadržajem mapira Sarajevo kao primamljivu turističku prazničnu destinaciju u ovom dijelu regije.

“Ovo je druga Zimska čarolija koju podržavamo i svakako mi je zadovoljstvo što smo dio ove priče. Sadržaji su primamljivi mlađim, ali i starijim, generacijama. Već sljedeće sedmice počinje i Osmi sajam bosanskohercegovačke privrede, tako da će Skenderija tokom prvih dana decembra biti centar mnogih dešavanja, a mi svakako pozivamo građane da svoje vrijeme za odmor i rekreaciju tokom zimskih praznika provedu upravo ovdje, na Zimskoj čaroliji”, poručio je ministar Delić.

Osim klizališta koje zauzima površinu od 2.500 metara kvadratnih, posebna atrakcija Zimske čarolije bit će i veliki ledeni tobogan, ukupne dužine 30 metara i visine 6 metara.

I direktor KJP Centar Skenderija Damir Petrinić obratio se prisutnima koji su, i pored jake kiše, prisustvovali večerašnjem otvaranju Zimske čarolije.

“Uz klizalište i novogodišnje dekoracije, otvorene bine, drvene kućice s pićima i delicijama, te ponudom suvenira i proizvoda starih zanata i rukotvorina, naša Zimska čarolija nudi bogat kulturno-zabavni sadržaj za djecu i odrasle”, naveo je važnije dijelove sadržaja ovogodišnje Zimske čarolije direktor Petrinić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Zimska čarolija, u naredna dva mjeseca, nudi cjelodnevno klizanje u terminima od po sat vremena između kojih su pauze od po trideset minuta za čišćenje leda.

Večerašnje otvaranje ulješala je svojim nastupom reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju Lana Galijašević, dok je službeni početak ove manifestacije obilježen i namjenski pripremljenim vatrometom.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Život osoba s invaliditetom u BiH: Svakodnevnica ispunjena preprekama

Život osoba s invaliditetom u BiH: Svakodnevnica ispunjena preprekama

Triglav je najzahtjevniji, a Čvrsnica savršena

Triglav je najzahtjevniji, a Čvrsnica savršena