in

Argentina “preživjela” Australiju i prošla u četvrtfinale!

Argentina “preživjela” Australiju i prošla u četvrtfinale!
Slatka-Tajna.Eu
Argentina “preživjela” Australiju i prošla u četvrtfinale!

Lionel Messi i Julian Alvarez slave

Foto: Pedro Nunes / REUTERS

Nogometaši Argentine svladali su Australiju 2-1 (1-0) u ogledu osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru te su time osigurali četvrtfinalni dvoboj protiv Nizozemske 9. prosinca.

Argentina je vodila 2-0 nakon pogodaka Lionela Messija u 35. i Juliana Alvareza u 57. minuti. Nada se Australcima probudila u 77. minuti kada je, nakon udarca Goodwina, autogol dao Enzo Fernandez, ali do produžetaka ipak nisu stigli.

U uvodnih dvadesetak minuta igralo se gotovo isključivo na australskoj polovici, ali Argentina nije uspjela u tom razdoblju kreirati ni jednu pravu priliku. Lopta je dosadno kružila s jedne na drugu stranu te su Argentinci imali velikih problema s razbijanjem zgusnuto postavljenih australskih linija.

Sredinom prvog dijela Australija se nekoliko puta odvažila napasti te nije na potpunom miru mogla biti argentinska obrana i njen vratar Martinez. No, u sporom ritmu i uz ne odveć uzbudljiv nogomet trajala je utakmica do 35. minute kada je zabljesnuo, tko drugi, nego Lionel Messi.

Najbolji argentinski igrač došao je do lopte na 15 metara od suparničkih vrata, malo iskosa, te je bez obzira na trojicu Australaca ispred sebe pronašao put, prizemnim udarcem, do mreže. Argentina je povela, a Messi je po prvi puta u karijeri postigao pogodak u nokaut fazi nekog svjetskog prvenstva. Bio je to njegov deveti gol na svjetskim prvenstvima te je ispred njega ostao, u argentinskim okvirima, još jedino Gabriel Omar Batistuta s deset golova.

U nastavku utakmice opet je Argentina dominirala posjedom, no australski igrači ipak su bili sve odlučniji u presingu te su sve više izlazili prema naprijed. No, dodatni udarac Australija je primila u 57. minuti.

Prvo se njihova obrana poigravala, a na kraju je vratar Ryan krenuo u nepotrebni dribling. Sve je iskoristio Julian Alvarez, 22-godišnji napadač Manchester Cityja, koji je ukrao loptu i progurao je u mrežu za 2-0.

Nakon tog pogotka popustile su dotad donekle čvrste australske linije pa je Argentina, na brzinu, stvorila dvije-tri opasne situacije. Povećanje rezultata se nije dogodilo već, čak štoviše, Australija je smanjila iz ničega.

U 77. minuti, sa skoro 20 metara, potegnuo je Goodwin. Tko zna gdje bi lopta završila da nije pogodila u glavu Enza Fernandeza, posve promijenila smjer te odsjela u mreži za probuđenu nadu Australaca.

I ne samo to, već je u 81. minuti Australija stvorila prvu pravu šansu na susretu i bila je jako blizu izjednačenja. Behich je predriblao u argentinskom šesnaestercu koga god je mogao, ali je izjednačenje uspio spriječiti Lisandro Martinez.

Do kraja je Argentina trebala i uvjerljivije slaviti jer je imala nekoliko sjajnih prilika. Čak je tri propustio Lautaro Martinez, a jednom Messi. Nakon svih tih propusta mogla je Argentina biti kažnjena, ali je u nadoknadi vratar Emiliano Martinez sjajno obranio udarac Kuola te je završilo slavljem Argentine 2-1.

—–

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Osmina finala:

ARGENTINA – AUSTRALIJA 2:1
Messi 35, Alvarez 57; Fernandez 77/ag.

—–

KRAJ UTAKMICE! Argentina je u četvrtfinalu SP-a i čeka je okršaj s Nizozemcima!

90+7′ Kakva prilika za Australiju da se dočepa produžetaka, ali fenomenalnom obranom Emiliano Martinez spašava Argentince!

90+4′ Opet se istaknuo australski vratar, ponovno brani Martinezov šut

90+3′ Novi pokušaj Martineza, ali sjajno brani Ryan

90′ Igrat će se sedam minuta sučeve nadoknade!

89′ Kakav promašaj Lautara Martineza! Sve je Messi ‘servirao’ Martinezu, a ovaj promašuje nemoguće!

77′ GOOL! Australija smanjuje zaostatak! Goodwin je šutirao s 20-ak metara, lopta pogađa Fernandeza i vara argentinskog vratara

72′ Promjena i kod Australije, i to trostruka, izašli su Degenek, Duke i Leckie, u igri su Fran Karacic, Jamie Maclaren i Garang Kuol

72′ Osvježit će ekipu argentinski izbornik, umjesto Acune i Alvareza ušli su Nicolas Tagliafico i Lautaro Martinez

Lautaro Martinez zamijenio je Juliana Alvareza

Lautaro Martinez zamijenio je Juliana Alvareza

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

66′ Malo je nedostajalo da Argentina zabije i treći pogodak, no Messijev šut s ruba šesnaesterca odlazi visoko iznad gola

65′ Messi je ‘promiješao’ australsku obranu, no na kraju samo korner

58′ Odmah nakon primljenog pogotka australski izbornik odlučuje se za promjene, umjesto McGreeja i Baccusa na terenu su Goodwin i Hrustic

57′ GOOOL! Strijelac Julian Alvarez nakon pogreške australskog vratara Ryana!

video thumb

51′ Pokušaj Messija s ruba šesnaesterca, brani australski vratar Ryan

50′ Ulazi argentinski stoper Lisandro Martinez, zamijenit će Alejandra Gomeza

46′ Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima.

Messi zabija Australiji

Messi zabija Australiji

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

38′ Žuti karton Australcu Degeneku

35′ GOOOL! MESSI! U svojoj 1000. utakmici u karijeri argentinska zvijezda donosi vodstvo svojoj reprezentaciji nakon asistencije Otamendija

video thumb

34′ Slobodni udarac za Argentinu, Messi odlično ubacuje, no Australci izbijaju loptu

29′ Harry Souttar je šutirao glavom nakon kornera, no nema opasnosti za Argentince

24′ Korner za Australiju, no izbacuje Otamendi

17′ Dugo je trajao napad Argentine, no na kraju je Gomez opalio visoko iznad gola

15′ Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Jackson Irvine zbog preagresivnog starta

Dvoboj Argentine i Australije

Dvoboj Argentine i Australije

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

4′ Nakon centaršuta Gomeza lopta je u bloku pogodila Baccusa u ruku, no poljski sudac nije se oglasio

Za argentinsku zvijezdu Lionela Messija ovo je tisućita utakmica u karijeri, a 100. u kojoj predvodi Argentinu kao kapetan!

1′ Poljski sudac Szymon Marciniak dao je znak za početak utakmice!

Argentina je nastup u osmini finala izborila kao pobjednik skupine C ispred drugoplasirane Poljske koju u nedjelju čeka okršaj s Francuzima. Argentince je na otvaranju SP-a šokirala Saudijska Arabija pobjedom od 2:1, a uslijedile su dvije pobjede od 2:0 protiv Meksika te Poljske.

Australija je zauzela drugo mjesto u skupini D iza Francuske. Obje su reprezentacije imale po šest bodova, no Tricolori su pobjednici skupine zbog bolje gol-razlike. Australci su u skupini izgubili od Francuske 1:4, a potom upisali minimalne pobjede od 1:0 protiv Tunisa i Danske. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Emir Habibović smršao 37 kilograma: Svi komentarišu novi izgled Šabanovog nasljednika

Emir Habibović smršao 37 kilograma: Svi komentarišu novi izgled Šabanovog nasljednika

Ovo je kćerka Vesne Vukelić Vendi: Nikad nije viđena u javnosti, sad isplivale fotke! (Foto) – Senzacija

Ovo je kćerka Vesne Vukelić Vendi: Nikad nije viđena u javnosti, sad isplivale fotke! (Foto) – Senzacija