in

Diplomatski zimski bazar ove subote u Sarajevu

Diplomatski zimski bazar ove subote u Sarajevu
Slatka-Tajna.Eu
Diplomatski zimski bazar ove subote u Sarajevu

U EU Info Centru je održana press konferecija na kojoj je najavljen ovogodišnji najveći humanitarni događaj u BIH- Diplomatski zimski bazar, koji će biti održan 03.12.2022. godine, od 11 do 17 sati u dvorani ”Mirza Delibašić”, Skenderija. Bazar će pružiti priliku građanima Bosne i Hercegovine i međunarodnoj zajednici da se okupe i zajedno uživaju u kulinarskim specijalitetima i kulturama zemalja širom svijeta, te prikupe finansijska sredstva za pomoć djeci i mladima u stanju potrebe u Bosni i Hercegovini.

”Ove godine više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija će učestvovati na Bazaru, te će sve posjetitelje povesti na nezaboravno putovanje oko svijeta u jednom danu, uz hranu i druge proizvode koje ne možete pronaći nigdje u BIH. Izlagači će ponuditi egzotične, domaće i strane proizvode, savršene za poklone za nadolazeće praznike”, ističe Gry Reinertsen predsjednica Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara.

U dječijem programu, djeca će se zabavljati u “escape room”-u, zidu za penjanje, naučnim eksperimentima te će biti pripremljeno još mnogo iznenađenja. Inkluzivni kutak koji organizje udruženje Dajte nam šansu, će omogućiti da sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti i mogućnosti, uživaju u Bazaru.

“Za vrijeme trajanja bazara biće organizirana aukcija koju će voditi Udruženje Pomozi.ba, a posjetitelji Bazara moći će se nadmetati za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire poput potpisanog dresa Edina Džeke, šešira popularnog bosanskog pop pjevača i haljine sa Sedmice mode iz New York-a” kazala je Anna Jewell, volonterka Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara.

Organizatori su u toku trajanja press konferencije iskazali zahvalnost na podršci zlatnim sponzorima Adriatic Metal, EFT, Mineco i svim drugim sponzorima i donatorima Diplomatskog zimskog bazara.

Udruženje Pomozi.ba podržavalo je Diplomatski zimski bazar i tokom godina pandemije te će i ove godine podršku iskazati prihvatanjem uplata kreditnih kartica i SMS donacija – potrebno je samo posjetiti njihovu web stranicu ili sa mobilnog telefona pozovati 17040 i donirate 2 KM.

Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija koja pomaže djecu, mlade ljude kao i njihove porodice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i one koji se nalaze u teškoj materijalnoj i socijalnoj situacijie te djecu sa fizičkim ili mentalnim poteškoćama.

Volonteri u Organizacionom odboru 2022. godine su Gry Reinertsen (Norveška), Anna Jewell (MMF), Tatiana Chontzaisa Papandreou (Grčka), Tania Messerli (Švicarska), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija) i Madeline Ben Atiković.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za više informacija o našim korisnicima kao i najnovijim detaljima o Bazaru možete nas pratite  na Facebook-u i Instagram-u.

FB: DiplomaticWinterBazaar

IG: dwb_sarajevo

Linkedin: Diplomatic Winter Bazaar

Website: www.dwbsarajevo.org

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vježbe koje bi mogle ublažiti bol teniskog lakta

Vježbe koje bi mogle ublažiti bol teniskog lakta

PRVA SE SKINULA NA ESTRADI: Ovako je sve počelo

PRVA SE SKINULA NA ESTRADI: Ovako je sve počelo