in

Smokey eyes u nekoliko koraka

Slatka-Tajna.Eu

 

 

Smokey eye može biti kompliciran ili onoliko brz koliko želite. Čak i ako pri ruci imate samo olovku za oči , možete stvoriti nježni, zadimljeni izgled laganim razmazivanjem prstom. Možete koristiti jednu nijansu i zatamniti je na rubovima, ali obično ćete izgraditi slojeve s različitim nijansama i teksturama

Crvena

Iako ste mišljenja da crveno sjenilo nije za vas, crvena boja je odličan način za izlaz iz zone komfora i ostavlja mnogo prostora za eksperimentiranje i poigravanje. Sve što vam je potrebno da biste bili uspješni u nanošenju sjenila s crvenim tonovima jesu prave nijanse za vaš ten i postojanost teksture sjenila.

Smeđa

Nekada nezaobilazni crni smokey eye sve češće biva zamijenjen smeđim lookovima. Jesenje doba godine je idealno za uvođenje smeđih nijansi u svoju svakodnevnu make-up rutinu više nego ikada ranije.

Bakrena

Energija bakra sve je više poželjna u make-up svijetu, a ovisno o tome da li biramo svjetlucavu ili mat varijantu ova boja na kapcima može biti jednako “nosiva” i atraktivna i za dan i za večer. Njena moć leži u tome da je pogodna za sve tonove kože.

 Ljubičasta

Ljubičasta boja posebno pristaje zelenim i smeđim očima. Ljubičasti smokey izgleda odlično uz večernje izlaske, a nije ni čudno što je sve poželjnija nijansa vizažista.

Korak 1.

Nanesite osnovnu boju na cijeli kapak pa pređite na najtamniju boju sjenila i nanesite je kosom četkicom uz sam rub trepavica i preko vanjskog ugla oka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Korak 2.

Nanesite sjenilo svjetlije boje duž podnožja kapka, iznad trepavica i u pregib, zaokružujući vanjski kut.

Korak 3.

Pomoću mekog kista izmiješajte tri boje sjenila dok rubovi ne budu definirani.

Korak 4.

Sada nanesite olovku za oči na donju i gornju liniju trepavica. Završite s nekoliko slojeva maskare.

 

 

The post Smokey eyes u nekoliko koraka appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sajam informacijskih tehnologija ITReboot 2,0

LJUBAVNICU SVI ZNAMO, A SUPRUGU TEŠKO: Ovo je supruga Mitra Mirića koju prvi put vidimo