in

NAKON ŠTO JE PONIZILA HERCEGOVKU: Jelena Karleuša uputila degutantni komentar i Bosankama

NAKON ŠTO JE PONIZILA HERCEGOVKU: Jelena Karleuša uputila degutantni komentar i Bosankama
Slatka-Tajna.Eu

Nova modna kampanja prestižne modne kuće „Balenciaga“ užasnula je javnost jer je nekoliko reklamnih fotografija prikazivalo djecu u totalno neprimjerenom kontekstu. Kampanja rađena u kolaboraciji sa „Adidasom“ sadrži aluzije na neopisiva zlodjela.

Nakon što su sporne fotografije izazvale zgražavanje, osudu i snažne reakcije zbog seksualiziranja djece iz modne kuće stiglo je izvinjenje:

-Iskreno se izvinjavamo za svaku uvredu koju je kampanja možda uzrokovala. Naše plišane torbe s medvjedićima nisu trebale biti prikazane s djecom u ovoj kampanji. Odmah smo uklonili kampanju sa svih platformi.

Jedna od najpopularnijih regionalnih estradnih pjevačica Jelena Karleuša jedno je od zaštitnih lica te kampanje. Nakon što je stiglo zvanično izvinjenje modne kuće i popularna Diva se oglasila riječima:

-Napravili su grešku, izvinili su se, sigurno neće grešku ponoviti. Nastavimo dalje – stoji u njenoj objavi.

Ipak, javnost idalje ogorčena, obrušila se na Karleušu, te su joj navodno stigle brojne teške riječi upućene na njenu adresu putem društvenih mreža. To je izazvalo poseban revolt kod Karleuše, te se ponovo oglasila na društvenim mrežama. Međutim, tom prilikom imala je posebno grozne komentare na račun pripadnica ljepšeg spola iz Bosne i Hercegovine.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

– “Balenciagom” su se posebne našle pogođene ženske osobe iz Bosne. Samo mi one pišu uvrede u dm-u jer imam “Balenciaga” stvari. Izgleda da je “Balenciaga” baš imala veliki uticaj na živote žena u Bosni čim ih je sve ovo s “Balenciagom” tako lično pogodilo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Jbt, nisam znala da je ovaj bred toliko bitan i zastupljen u Bosni. Šta će sad Bosna bez “Balenciage” ja ne znam, ali se molim za sve da što brže izađu iz ovog teškog perioda – napisala je Karleuša u još jednoj objavi.

Ovdje posebno bodu oči aluzije da „nedepilirane i neokupane ljanke“  dolaze isključivo iz Bosne i Hercegovine, što jednoj samozvanoj Divi nikako ne služi na čast. Da li svako ko ne dijeli mišljenje s njom, te je spreman na raspravu mora biti okarakterisan kao seljak, neokupan, nedepiliran, bez smisla za modu i trend.

Podsjetimo, ovo nije prvi Karleušin degutantni komentar na račun Bosne i Hercegovine. Dok je bila član žirija muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ ona je takmičarki Miri Medan iz Trebinja rekla:

– Ženama se dozvoljava toliki neukus. Smatram da si ovom haljinom, cipelama i frizurom sama sebi dala autogol jer si skretala pažnju u pogrešnom smjeru. Nisi se dobro obukla, sve to odaje totalni neukus, te je nakon što joj je rekla odakle dolazi, izjavila:

– Nalazi li se Trebinje na planini, imate li struju pa da možeš pogledati društvene mreže? – pitala je Karleuša.

Jelena Karleuša bi trebala svoje vidike proširiti, te shvatiti da nisu Beograđani jedine emancipovane, prosvijetljene, produhovljene kosmopolite koje imaju pristup električnoj energiji i internetu. Možeš biti rođen i u manjoj sredini, te se izgraditi u modernog građanina svijeta koji baštini svjetske vrijednosti i trendove. Možda je to i shvatila ubrzo nakon ovih objava, jer je iste prilično brzo uklonila sa društvenih mreža.

Piše: O.T.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

N-Team-Šefket Kurčubić 21.ep (Spremna automafija, sve preko Sudije)najsmiješniji i najbolji momenti

N-Team-Šefket Kurčubić 21.ep (Spremna automafija, sve preko Sudije)najsmiješniji i najbolji momenti

Da li hidratacija utiče na kvalitet spavanja?

Da li hidratacija utiče na kvalitet spavanja?