in

RAT UŽIVO: Teški gubici ruskih agresora u jednom danu, okupatori ispalili 54 projektila na Hersonsku oblast, ima mrtvih…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fii63ojwiaawipg.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fii63ojwiaawipg.jpg”,”caption”:””,”bg”:”25221d”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fijo2iyxkaa-hcu.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fijo2iyxkaa-hcu.jpg”,”caption”:””,”bg”:”6e6b6d”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fijwagcwiaey2-u.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/11\/fijwagcwiaey2-u.jpg”,”caption”:””,”bg”:”464334″}]

09.40 Okupatori su tukli Hersonsku oblast 54 puta: 1 osoba je poginula, među povređenima je i dijete, javlja Ukrainska pravda.

09.00 Teški gubici ruskih okupatora, U jednom danu likvidirano 600 agresorskih vojnika, javlja Glavni stožer vojske Ukrajine.

alt

08.00 Guverner Hersonske oblasti izvijestio je da su ruske snage granatirale Čornobajivku te da je u napadu ranjeno dijete.

07.00 U Kijevu se od danas očekuje obilni snijeg, dnevne i noćne temperature padaju ispod nule, a milioni ljudi u gradu i oko njega ostali su bez struje i grijanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Mrežni operater Ukrenergo saopćio je da su proizvođači struje mogli pokriti samo tri četvrtine potreba potrošača, zbog čega su uvedeni restrikcija i isključenja širom zemlje.

Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je restrikcija struje u 14 od 27 ukrajinskih regija i u Kijevu, za “više od 100.000” potrošača u svakoj regiji.

“Ako potrošnja poraste navečer, broj prekida može se povećati”, rekao je Zelenski u noćnom videoobraćanju.

“To još jednom pokazuje kako je važno štedjeti energiju i trošiti je racionalno”, rekao je.

“Građani će imati struju najmanje 4 sata dnevno”

Sergej Kovalenko, glavni operativni direktor tvrtke YASNO, koja Kijev opskrbljuje strujom, rekao je da se stanje u gradu popravlja, ali je i dalje “dosta teško”.

Naznačio je da bi građani u danu trebali imati najmanje četiri sata struje. 

“Ako niste imali barem četiri sata struje protekli dan, pišite DTEK Kyiv Electric Networksu, kolege će vam pomoći da shvatite u čemu je problem”, napisao je Kovalenko na svojoj Facebook stranici.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

„Mila, nemoj da plačeš“ Stručni žiri razočarao kandidatovu kćerku, djevojčica grcala u suzama

Penzioner je zbog Lepe Brene preskočio ogradu: Zaštitari ga htjeli maknuti, ali ona nije dala