in

TUŽNIH GODINU DANA OD SMRTI MILUTINA MRKONJIĆA: Udovice ovih poznatih pjevača se pojavile među prvima na pomenu

Slatka-Tajna.Eu

Milutin Mrkonjić (80), počasni predsjednik SPS i nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, preminuo je prije godinu dana, tačnije 27. novembra 2021. godine. Na Novom groblju u centru Beograda u Aleji zaslužnih građana, gdje je Mrkonjić i sahranjen, danas se održava pomen tim povodom. Porodica, brojni prijatelji, kao i stranačke kolege došli su da odaju poštu pokojnom Mrki.

Na groblje je došla Ana Bekuta, Mrkonjićeva dugogodišnja partnerka, u pratnji unuke i unuka, plačući je prišla grobu, prekrstila se i ostavila cvijeće. Na Mrkin pomen prvo su došle udovice pjevača Šabana Šaulića i Predraga Živkovića Tozovca – Gordana Šaulić i Emilija Mima Tozovac.

FOTO: PINK.RS/R. LAZAREVIĆ

FOTO: PINK.RS/R. LAZAREVIĆ

Milutin Mrkonjić rođen je 23. maja 1942. u Beogradu, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu na katedri za puteve, aerodrome i željeznice. Od 2008. do 2012. bio je ministar za infrastrukturu, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja, nakon čega je nastavio da obavlja dužnosti poslanika SPS u Skupštini Srbiji. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Inače, penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke “mercedes”, pripali su njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

(express/pinkrs)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Đino i Flosi danas su najstariji pas i mačka na svijetu, a nekad živjeli na ulici

Elektromobilnost i bolji javni prijevoz za čistiji zrak