in

Kako da slavski kolači što duže ostanu svježi?

Slatka-Tajna.Eu

Sezona slava je uveliko u toku, a uskoro nam stižu i praznici.

Stoga, ovo je doba godine kada domaćice najviše prave najrazličitije kolače.

Ukoliko ste od onih koje za slavu ugoste mnogo gostiju, vjerujemo da određenu količinu kolača pripremite i po nekoliko dana unaprijed, pogotovo ako slavite i drugi i treći dan slave.

U slučaju da imate običaj ovo da radite, vjerujemo da će vam savjeti o čuvanju raznih vrsta kolača biti i više nego korisni.

Evo kako da ih održite svežim čak i nakon slave.

Hrskavi kolačići

Ovi kolačići nikako ne podnose vlagu, jer ih ona omekšava, a samim tim i gube na hrskavosti. Preporuka za njihovo čuvanje jeste da ih odložite u hermetički zatvorenu posudu i da ih u nju nikako ne stavljate prije nego što se skroz ohlade.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Kolači od dizanog, prhkog ili lisnatog tijesta

Ove kolače je najbolje zamrznuti, ali prije nego što to uradite, ostavite ih oko pola sata u frižideru, pa ih tek onda premijestite u zamrzivač. Na taj način ćete očuvati prhkost tijesta.

Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem

Polovinu isječene jabuke ili krišku hljeba stavite u posudu, a zatim u tu posudu odložite mekane kolače koje želite da čuvate. Hljeb i jabuka djeluju kao ovlaživač i produžiće svježinu kolačima.

Kremasti kolači

Ovakve kolače ne bi trebalo da držite u frižideru duže od tri dana. Najbolje bi bilo da ih prekrijete masnim/pek papirom, da ih upakujete u kesu ili posudu, a zatim da ih zamrznete. Kada budete planirali da ih poslužite, ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi i biće kao svježi, piše 24 sedam.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“SLOMIĆU TI VILICU, NIKO ME NEĆE SPRIJEČITI”! Sukob Vuka Moba i Šaka Polumente eskalirao – reper zapjenio od bijesa i žestoko zaprijetio! – Senzacija

Mina Kostić je 22 godine na estradnoj sceni, ali njenom pravom imenu se nećete moći načuditi – Senzacija