in

Došao kao turista u Ameriku, a sada je vrhunski pilot, kompozitor i producent

Došao kao turista u Ameriku, a sada je vrhunski pilot, kompozitor i producent
Slatka-Tajna.Eu

Interesantno je to kako neki ljudi dolaze u Ameriku bez nekih prevelikih planova i očekivanja, a i te kako postanu veliki i uspješni u određenim oblastima života koji su usko povezani sa njihovim poljem interesovanja.

Portal aktuelnosti.us donosi priču o Miki Krstiću, koji je prije šesnaest godina došao u Ameriku kao turista, sa jednim koferom, par hiljada dolara u džepu i ogromnim talentom kao i ambicijama u domenu muzike. Sada je kompozitor i producent najpoznatije američke industrije zabave, Warner Bros.

Ovaj momak pored navedenih poslovnih zaduženja uspješno se bavi i pisanjem pjesama. Završio je doktorske studije iz klasične violine i magistrirao jazz klavir

“U SAD sam stigao 2006. godine, posle jedne od turneja sa Rambo Amadeusom u Kanadi”, započinje svoju priču ovaj talentovani muzičar koji svira čak osam instrumenata! 

“Sviram violinu, violu, violončelo, gitaru, bas gitaru, klavir, bubnjeve, kontrabas. Inače sam četvrta generacija muzičara i kompozitora u svojoj porodici bogatoj profesionalnim muzičarima”, nadovezuje se Mika nekako logičnim nastavkom priče, jer kako to obično biva, ljubav prema muzici potiče iz ranijih generacija u porodici.

Njegov pradjed takođe je bio violinista, na čijoj violini danas svira Mika. Djed, Borivoje Simić, bio je dirigent i kompozitor u Radio Beogradu, koji je takođe sarađivao sa uspješnim kompanijama poput Phillipsa u Londonu.

Njegov otac, Miša Krstić, je bio jedan od najuticajnijih domaćih džez pijanista. Nekako se dakle prirodno nametnulo da i trogodišnji Mika najprije zasvira klavir, a kasnije tokom života se opredijeli za studije violine.

Inače, Mika je istovremeno i pilot koji nastoji da pronalazi vrijeme za obje svoje profesije, pa je pitanje kojoj se od ove dvije svoje uloge naklonjeniji:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Obe uloge imaju svoje neverovatne prednosti i polarno su različite. Muzika koristi jednu hemisferu mozga, dok pilotiranje koristi suprotnu. Balans je jako bitan, pogotovo u okruženju kao što je Los Anđeles, gdje se radi po 12 sati dnevno”, dodaje on.

Smatra kako se ove dvije aktivnosti savršeno uklapaju.

“Poznajem baš puno komercijalnih pilota koji se bave muzikom. Čak i u Srbiji”, rekao je.

Slobodno vrijeme je za sada misaona imenica za ovog momka, ali čini se da kvalitetno provodi svaki minut koji ne posveti pilotiranju ili komponovanju muzike.

“Šta je to slobodno vreme? Haha. Iskreno, volim da putujem, često sam na Havajima, po Evropi, Skandinaviji, Engleskoj, Srbiji… Uvek se trudim da odlazim na nove destinacije. Jako me opušta sve to. Takođe, volim da učim. Tako da uvek nešto studiram, bilo da su to najnovije teorije o vanzemaljcima i NLO-ovima, spiritualizam, nauka ili avijacija. Bitno je uvek učiti i biti u toku”, šalje lijepu poruku za kraj ovog inspirativnog razgovora iz kojeg bi mladi mogli da izvuku jako važne pouke, naročito oni koji se i dalje ustručavaju da se otisnu van granica svoje države i oprobaju se u nekom poslu, a zašto da ne i u dva?

Kako prenose aktuelnosti.us, Mika je dokaz kako se sve može kada se hoće i kad se ima dovoljno strasti i posvećenosti za odabrano poslovno angažovanje. Pored toga treba balansirati i uklapati obaveze i vrijeme za opuštanje tako da nam život predstavlja jednu lijepu avanturu, baš kao što to ovaj momak radi.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

TITO…….Sta ce Ti Nemci…

TITO…….Sta ce Ti Nemci…

Dragana Mirković iskreno o braku sa Tonijem: Nije mi bilo lako, iz prelijepe kuće sam otišla u 50 kvadrata… – Senzacija

Dragana Mirković iskreno o braku sa Tonijem: Nije mi bilo lako, iz prelijepe kuće sam otišla u 50 kvadrata… – Senzacija