in

Počeo World Halal Summit 2022 Istanbul

Slatka-Tajna.Eu

Prvog dana Samita, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete, mr. Damir Alihodžić u ulozi dopredsjednika Asocijacije halal certifikacijskih tijela (AHAC), održao je prezentaciju na temu: „Kompleksnost akreditacijskih šema u različitim zemljama“.

Ovo je osmi godišnji Samit kojem prisustvuju predstavnici kompanija, certifikacijskih i akreditacijskih tijela, ekperti, naučnici, stručnjaci, studenti i drugi akteri iz oblasti halal industrije iz 97 zemalja. Tema ovogodišnjeg samita je: „For Sustainable Trade: Explore All Aspects of the Halal Industry“ (Za održivu trgovinu: Istražimo sve aspekte halal industrije).

Program Samita je podjeljen u 12 sesija sa temama iz oblasti halal standardizacije, akreditacije, turizma i halal life-style, farmacije, laboratorijskih analiza, ambalažnog materijala, te islamske ekonomije i bankarstva. Program se završava 26. novembra 2022. godine.

Uporedno sa Samitom, održava se 9. OIC Halal Expo na kojem izlaže veliki broj domaćih i stranih kompanija iz različitih zemalja. Kompanije su iz sektora hrane i pića, finansija, turizma, kozmetike, medicine, hemije, ambalaže i usluga. Očekuje se da će sajam posjetiti oko 40.000 posjetilaca.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Šemsa, Mile Bas i Jašar s ručka u Beogradu poslali poruku čitaocima “Expressa”

ŠTA NOSI MILICA PAVLOVIĆ U DUBAIJU: Haljina je ludilo mozga, dijamantski prsten od 11.600 dolara