in

Prvo slavlje novog Predsjedništva samo za dvoje / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 24. studenog 2022. godine, s početkom u 19 sati, u sarajevskoj Vijećnici bit će održan prijam u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, prijam organiziraju članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović, bez Željke Cvijanović.

Foto: Fena / Novoizabrani članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine preuzeli  mandat 

Spomenuta trojka dužnost je preuzela 16. studenog kada su položili svečanu zakletvu.

Predsjedavanje Predsjedništvom Bosne i Hercegovine u sljedećih osam mjeseci je preuzela Željka Cvijanović, koja je prva žena u Predsjedništvu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Naime, 25. studenog slavi se Dan državnosti BiH koji se, kao i puno praznika, ne slavi u cijeloj zemlji. Dok su pojedini kantoni i Federacija odlučili da petak bude neradni dan, republika Srpska umjesto toga, slavi potpisivanje Daytona – 21. studenog.

Danom državnosti obilježava se datum prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a 1943. godine kada je zaključeno da BiH neće biti ”ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska”, kao ”zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata”.

 

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Prostorija u kojoj ne bi trebali da sušite veš

DALILA POKAZALA NOVOG DEČKA: Zgodan i crn, bolji od Cara