in

Prostorija u kojoj ne bi trebali da sušite veš

Prostorija u kojoj ne bi trebali da sušite veš
Slatka-Tajna.Eu

​Ako nemate mašinu za sušenje veša, ovi hladniji, kišni dani sigurno vas baš i ne raduju.

Mnogi svoju odjeću suše gdje god stignu, na radijatoru ili na stalku za sušenje, ali stručnjaci upozoravaju da bi trebalo da imate na umu da postoji jedna prostorija u kojoj nikada ne bi trebalo da sušite svoj veš, piše The Sun.

Naime, stručnjaci tvrde da treba izbjegavati sušenje rublja u spavaćoj sobi. Mokri veš povećava vlažnost vazduha za 30 odsto, povećavajući rizik od poteškoća s disanjem tokom spavanja i ugrožavajući imunološki sistem. Kao rezultat povišenog nivoa vlage, mogla bi da se poveća i šansa za razvoj plijesni.

“Držanje vlažnog veša u vašem životnom prostoru ne podstiče samo pojavu plijesni i vlage, već može dovesti do respiratornih problema, a mokro rublje takođe može biti i pomalo smrdljivo. Spavaća soba je jedna od prostorija u kojoj provodite najviše vremena, pa s obzirom na potencijalne zdravstvene probleme i probleme s plijesni, bilo bi bolje da ga držite podalje”, rekli su stručnjaci iz In The Wash-a.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Grinje takođe može da se pojavi u spavaćim sobama jer mokra odjeća stvara vlažnu okolinu u kojoj one mogu rasti. Osim toga, ako vlaga ispuni prostoriju može doći do kondenzacije, koja zauzvrat može uzrokovati truljenje drvenih konstrukcija, prenosi Krstarica.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

HRT: Spor Kosova i Srbije: Ključna pitanja

HRT: Spor Kosova i Srbije: Ključna pitanja

Prvo slavlje novog Predsjedništva samo za dvoje / Bljesak.info

Prvo slavlje novog Predsjedništva samo za dvoje / Bljesak.info