in

Grijanje negativno utiče na sobne biljke, evo kako da ih zaštitite

Grijanje negativno utiče na sobne biljke, evo kako da ih zaštitite
Slatka-Tajna.Eu

​Tokom hladnijeg perioda godine, zbog centralnog grijanja i grijalica na struju, vazduh u našem domu postaje izuzetno suv.

Zbog toga se nerijetko dešava da cvijeće vene, a pored ovog, razlog je i nedostatak svjetla.

S obzirom na to da većina domaćica obožava cvijeće, mi vam donosimo savjete pomoću kojih će ono biti zdravo sve do proljeća.

Sobno i saksijsko cvijeće ne bi trebalo da držite na suviše hladnom, ali ni na previše toplom mjestu. Idealna sobna temperatura trebalo bi da se kreće između 15 i 20 stepeni.

Ako ste sobnim biljkama obezbjedili ovu temperaturu, vrijeme je da prestanete da prihranjujete većinu biljki. Ovo ne važi za sobno bilje koje tek treba da procvjeta, poput ciklame

Saksijskom bilju sada obavezno i redovno sklanjajte suve listove i uvele izdanke, kako bi biljka mogla nesmetano da raste i da se razvija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Takođe bi trebalo da izbjegavate da stavljate cvijeće na mjestima gdje ima promaje. Ovo važi čak i tada kada provjetravate sobe. Cvijeće traži svjetlost, te saksije treba da držite blizu prozora, ali nikako preblizu zbog radijatora.

Većinu sobnog cvijeća zimi ne treba često zalivati.

Čak i kada se zaliva svakodnevno, treba staviti vode tek toliko da zemlja ne bude sasvim suva. Za one koji ne znaju, sobno bilje bolje podnosi suvu zemlju, nego natapanje vodom. S druge strane, sobno bilje koje cvjeta zimi trebalo bi zalivati na svaka dva do tri dana, piše Living.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zdravko Mamić – najbolje provale

Zdravko Mamić – najbolje provale

Sjećanje na žrtve Borova naselja i Nadina

Sjećanje na žrtve Borova naselja i Nadina