Categories: Biznis

Uručeni certifikati polaznicima STEM lab radionica iz Stoca

Četiri grupe polaznika tijekom proteklih šest tjedana u prostorijama STEM lab Stolac upoznali su se s osnovama programiranja, robotike i elektronike koristeći edukacijske alate za stjecanje znanja u STEM području kao što su mBot, Scratch, Arduino i drugi, priopćeno je iz STEM lab.

Cilj radionica koje organizira Stolačka udruga mladih u sklopu STEM lab Stolac je prenijeti djeci znanja koja će ih potencijalno pripremiti za karijeru u polju informacijske tehnologije, ali i koja će biti zanimljiva, zbog čega će upoznati i bolje razumjeti svijet novih tehnologija.

”Želja nam je računalnu znanost učiniti dostupnu što većem broju djece bez obzira na spol ili dob te im pokazati da može biti zabavna i kreativna. Sve to radimo kako bismo djeci i mladima s područja grada Stoca i okolice omogućili da ovladaju ključnim kompetencijama neophodnim za sudjelovanje u ekonomiji zasnovanoj na znanju i postanu nositelji ekonomskog razvoja budućnosti”, kazao je Darko Jarak, koordinator projekta.

Na završnoj konferenciji su govorili Marin Jozić, osnivač i CEO tvrtke COX 4 d.o.o. iz Mostara i pokretač inovativne platforme xTrend, jedinstvenog i inovativnog marketinškog alata za prodaju nekretnina te Mladen Kostić, inženjer strojarstva s dugogodišnjim iskustvom u dizajniranju/konstruiranju proizvoda i tehnički direktor u Interi zadužen za tehnološke projekte i obuke.

Polaznica Ena Kaplan ističe kako je i na završnoj konferenciji naučila dosta pojmova i preporučuje svima da se prijave na STEM lab radionice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







”Učenica sam osmog razreda i sudjelovala sam na STEM lab radionici ‘Uvod u Arduino’ gdje nam je bilo jako zabavno, zanimljivo i poučno. Bilo je nekih zadataka koje sam htjela riješiti, ali jednostavno nisam odmah znala, no bili su tu jako dobri nastavnici koji su nam pomagali i učili nas što trebamo napraviti i kako to uraditi. Ova diploma uvijek će me podsjećati na to što sam tamo naučila, nastavit ću proučavati programiranje, a danas sam naučila da problem nije problem već izazov”, kazala je Ena.

Nakon završene konferencije i uručenih diploma, polaznici su, zajedno s predavačem Kostićem, posjetili pogon Intera tehnološkog parka i uživo vidjeli kako rade CNC strojevi.

Redakcija

Recent Posts

„Pola sata poslije očeve sahrane mi stiže poruka od žene – Dođi po stvari, više nećemo živjeti zajedno“: Pjevač prvi put otkriva dijelove svoje filmske biografije

Sudbina Dejana Živića spretnim scenaristima ili, pak, tekstopiscima mogla bi da posluži kao dobar temelj…

34 minute ago

Koliko sekundi treba da potrošite na pranje lica?

Proizvodi za čišćenje lica su postali nezaobilazni dio svakodnevne rutine, a jedan dodatni savjet bi…

1 sat ago

Mnoge gradove sam dobio poslednjih deceniju i više, a samo jedan…

Stefan Simić, sjajni umjetnik iz Srbije svojim radom ujedinjuje narode bivše Jugoslavije. Rado je viđen…

1 sat ago

Stier: Sutra razgovor o resorima; Vučemilović o podršci vladi: O tom-potom

Kada ćemo dobiti novu Vladu?Foto: Otvoreno / HRTSve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji…

1 sat ago

Urugvajac napušta Liverpul, njegov postupak to potvrdio

Urugvajski reprezentativac i napadač Liverpoola, Darvin Njunjez, gotovo sigurno će napustiti kultni stadion ''Anfield'' po…

2 sata ago

Tara se oglasila nakon skandaloznih snimaka

“Zanimljivo je da je sve stigla da snimi. Vidim da on baca stvari po stanu…

2 sata ago