in

Nikome nije do smijeha nakon večerašnjeg treninga

Nikome nije do smijeha nakon večerašnjeg treninga
Slatka-Tajna.Eu
Nikome nije do smijeha nakon večerašnjeg treninga

Karim Benzema se na okupljanju reprezentacije Francuske pojavio povrijeđen. Najbolji fudbaler svijeta već je nekoliko sedmica van terena i ne učestvuje na trenzima nacionalnog tima.

Pokušava 34-godišnji napadač trenirati. Ipak, nespreman je da za duel igru, pa tako propušta grupne akcije tokom treninga.

Karim Benzema već danima radi individualne treninge i ne učestvuje u akcijama s ostatkom ekipe (Foto: EPA)

Tako je bilo i danas. Benzeme nije bilo s ostatkom ekipe, a ova scena je zabrinula navijače jer je napadač Real Madrida trebao biti udarna igla Triokolora u Kataru.

Sreća je pa Didier Deschamps ima dovoljno napadača na raspolaganju, no Benzema je ipak klasa za sebe i njegovo odsustvo bi bio veliki udarac za Francuze.

Svjetska fudbalska federacija omogućila je reprezentacijama da 24 sata prije početka takmičenja mogu izvršiti zamjene ako postoje igrači s povredama koji ne mogu nastupiti.

Benzemina situacija je zabrinjavajuća. Pitanje je hoće li biti spreman za prvu utakmicu koja se igra 22. novembra protiv Australije i vidjet ćemo kakve će informacije stići iz francuskog tabora.

Deschamps je prije nekoliko dana zbog povrede na treningu ostao bez još jednog napadača. To je igrač RB Leipziga Christopher Nkunku, a njega je zamijenio napadač Eintrachta iz Frankfurta Randal Kolo Muani (23).

Benzema bez problema obavi zagrijavanje, ali duel igra još uvijek predstavlja problem (Foto: EPA)

Ipak, povreda Benzeme sigurno predstavlja još veći problem. On je trebao biti nosio igre i bila bi prava šteta kada bi najbolji fudbaler svijeta propustio nastup u Kataru.

Podsjetimo, Benzema je propustio prethodno prvenstvu u Rusiji. Tada je bio u nemilosti selektora zbog stvari koje nisu vezane za teren, a Francuzi su otišli do kraja i osvojili su titulu prvaka svijeta.

Fenomenalni fudbaler je za reprezentaciju Francuske nastupio 97 puta i postigao je 37 golova. Cifra bi sigurno bila i veća da nije bilo šestogodišnje pauze u periodu od 2015. do 2021. godine.

Francuska je na Mundijalu u Kataru smještena u grupu D, a protivnici su im selekcije Australije, Danske i Tunisa.

Prvi meč aktuelni prvaci svijeta igraju 22. novembra protiv Australije, 26. novembra imaju duel s Dancima, a 30. novembra igraju s Tunisom.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako do sjajnog i blistavog tena

Kako do sjajnog i blistavog tena

TUGA DO NEBA! Preminuo poznati pjevač, Ćana se oprostila od velikog prijatelja!

TUGA DO NEBA! Preminuo poznati pjevač, Ćana se oprostila od velikog prijatelja!