in

Ne gledam sebe, stavio sam se u službu reprezentacije

Ne gledam sebe, stavio sam se u službu reprezentacije
Slatka-Tajna.Eu
Ne gledam sebe, stavio sam se u službu reprezentacije

Domagoj Vida

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Domagoj Vida i Dominik Livaković družili su se novinarima u Dohi na dan dolaska hrvatskih nogometaša. Vida je istaknuo da mu nije problem čekati priliku s klupe nakon što je u Rusiji prije četiri godine bio među stožernim igračima, a Livaković se ne slaže s konstatacijama nekih stranih medija da su golman i napadač slabe točke hrvatske vrste.

Domagoju Vidi ovo je treći SP, no ne očekuje se da će igrati puno kao u Rusiji prije četiri godine:

– Ljubav prema domovini nikad ne može proći, strast i ljubav je uvijek ista. Stavio sam se u službu reprezentacije, ne gledam sebe, kako izbornik odluči, tako će biti. Ja sam spreman, no izbornik neće pogriješiti koga god stavi, rekao je Vida.

Mnogi Hrvatskoj na daju velike izglede na ovom turniru?

– Naravno da nas to motivira, ali idemo utakmicu po utakmicu. prva je najbitnija, najvažnije je proći grupu, rekao je Livaković.

Vida je upitan je li spreman preuzeti ulogu koju je 2018. imao Vedran Ćorluka?

– Spreman sam na sve, ali i dalje vjerujem u sebe, dobro radim i treniram. Neki bi me htjeli vidjeti u penziji, ali nisam ovdje došao biti putnik i zabavljač. Radim i čekam priliku, ako je dobijem siguran sam da ću opravdati poverenje.

Što iskusni Vida, koji je nedavno odigrao 100. utakmicu za Vatrene, misli o mladim igračima?

– Već su u prošlim utakmicama mladi pokazali puno kvalitete i potencijala. To pokazuju iz dana u dan, o njima mislim sve najbolje, pogotovo o Jošku (Gvardiolu). O njemu priča cijeli svijet, sigurno će nam donijeti puno toga. Ja sam tu da pomognem sa savjetima. Nadam se da ćemo napraviti puno toga, ali, kao što svi pričamo, uvijek je prva utakmica najvažnija.

Dominik Livaković

Dominik Livaković

Foto: HTV / HRT

Neki mediji smatraju da su golman i napadač slabe točke Hrvatske?

– Mislim da mi golmani i napadači imamo kvalitetu i dat ćemo sve od sebe. Uvijek je čast igrati za repreezntaciju. Ovdje je osjećaj da igramo nešto bolje nego na Euru, igrali smo odlično u ligi nacija, plasirali smo se na Final foru, stvarno je dobra atmosfera. Ja se osjećam super, dobro branim, kaže Livaković, koji je odgovorio i na pitanje o lopti uvedenoj za ovaj turnir:

– Što se tiče lopti, žao mi je da duže nismo trenirali s njima, ali mi golmani ćemo se naviknuti za par dana. Lopta dosta pleše, ali to je stvar navike. 

Je li debi na SP-u ostvarenje sna za Livakovića i što misli o Maroku?

– Prvi nastup za Hrvatsku bilo je ostvarenje sna, a ovo je samo dodatak. Velika je stvar igrati na SP-u i ponosan sam na to. Maroko smo gledali, još ćemo ih gledati u ova tri dana. Mislim da su odlična ekipa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KAKVO TIJELO: Elma Hadžić pokazala figuru u tržnom centru

KAKVO TIJELO: Elma Hadžić pokazala figuru u tržnom centru

NOVI POČETAK! Šabanov nasljednik smršao 40 kilograma: „Drugima sam činio dobro, a sebi loše“

NOVI POČETAK! Šabanov nasljednik smršao 40 kilograma: „Drugima sam činio dobro, a sebi loše“