in

Marija Šerifović pomaže porodici sa četiri djeteta i petim na putu koju je stanodavac izbacio na ulicu

Marija Šerifović pomaže porodici sa četiri djeteta i petim na putu koju je stanodavac izbacio na ulicu
Slatka-Tajna.Eu

Pobjednica Evrovizije objavila je na Instagramu printskrin teksta i napisala da želi da stupi u kontakt s tom porodicom.

Srbijanski medij ju je povezao s trudnom Kristijanom Ćirić. Šerifovićeva je zahvalila svima koju su nakon njene objave odreagovali.

-Rekla bih da smo svakodnevno izbombardovani brojnim lošim stvarima koje nas na najbrutalniji način podsjećaju koliko je neljudi među nama, koliko je nerazumijevanja i nedostatka empatije. Mi smo stupile u kontakt i moram da priznam da su me detalji ove priče dodatno uznemirili, kao i činjenica da njena porodica nije u mogućnosti da uzme sopstvene stvari, najneophodnije stvari, stvari za četvoro djece! – rekla je Šerifovićka za Kurir i dodala:

-Pošto moraju pod hitno da uzmu svoje stvari, u procesu smo pronalaženja adekvatnog prostora gdje ćemo smjestiti sve stvari, a potom i zajedno potražiti stan u Surčinu za ovu porodicu, kako djeca ne bi proživljavala dodatan stres promjene ambijenta, sredine i prijatelja. Voljela bih da napomenem svim ljudima da je veoma važno da ova cijela priča pokrene i određene pravne konsenkvence za stanodavce, a kad je riječ o podstanarima, zaključak je da se prilikom sklapanja dogovora obavezno sve ugovorom i ovjekoveči!

Kristijana je ispričala da su ih komšije stalno prijavljivale policiji, a očito je krajnji cilj bio da budu izbačeni. Porodica je kiriju uredno platila do 1. decembra, ali to nije spriječilo stanodavca da ih istjera.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Stanodavac Cvetko Sarić je rekao kako je to morao da učini jer su ih komšije stalno prijavljivale i tvrdile da su djecu ostavljali samu kod kuće, što majka negira. Pored toga, Kristijana je ispričala i da joj gazda ne dozvoljava da uzmu neke svoje stvari. Ćirići su prvu noć prespavali u automobilu u Bojčinskoj šumi, a sutradan ih je privremeno primio deda Kristijaninog supruga.

(Express/Kurir)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BOSNIA AND HERZEGOVINA  #balkan  #sarajevo  #bosnaihercegovina   SARAJEVO-BOSNIA AND HERZEGOVINA

BOSNIA AND HERZEGOVINA #balkan #sarajevo #bosnaihercegovina SARAJEVO-BOSNIA AND HERZEGOVINA

Verovali smo i uspeli, uz publiku sve lakše

Verovali smo i uspeli, uz publiku sve lakše