in

BuFEST: Kamen mudrosti’ DIS teatra oduševio publiku u Busovači / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Busovački kazališni festival BuFEST kojeg organiziraju udruga UZOR iz Busovače i GKM Vitez  nastavljen je izvedbom sjajne predstave za djecu nastale u DIS teatru Banja Luka.

“Kamen mudrosti” oduševio je mališane, ali i njihove roditelje u prepunoj kino dvorani Theatre u Busovači.

Lepršava i šarmantna igra glumaca iz Banja Luke nasmijala je i zabavila publiku, a posebno one najmlađe. Glumački ansambl dobio je gromoglasan pljesak za prikazanu igru, a nakon predstave brojni mališani poželjeli su se uslikati s glumcima.

Foto: BuFest / ”Kamen mudrosti” na busovačkoj sceni

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Kamen mudrosti”, naizgled je naivna i nimalo zahtjevna priča o troje prijatelja, pripovjedača priča, koji, lutajući šumom, traže put kući, skriva u sebi plemenitu i vrlo delikatnu poruku najmlađima koji u svom odrastanju (put kroz šumu) moraju riješiti mnoge tajne da bi došli do saznanja o dobru i zlu. Predstava ne docira, nego kroz ležernu i zabavnu igru, koja svoj uzor ima u commedii dell’arte, pokušava osvijestiti djeci moralne, etičke, ali i egzistencijalne dileme koje ih prate u životu.

Autorica teksta je Zvjezdana Magelan, a režiju potpisuje Novica Bogdanović. U predstavi igraju: Natalija Medojević, Jelena Marković i Anja Banjac.

Busovački kazališni festival BuFEST nastao je 2019. godine i održava se u organizaciji udruge UZOR i Gradskog kazališta mladih Vitez, a u tri godine postojanja brojnoj publici je ponudio izuzetno kvalitetan kazališni sadržaj.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DANIJELA DIMITROVSKA PRVI PUT O RAZVODU SA OGNJENOM AMIDŽIĆEM: Manekenka otvorila dušu, otkrila u kakvim je odnosima sa bivšim! – Senzacija

Zlatan Karić ima novi single “You Destroy Me”