in

Ivaylo Petev danas ima pune ruke posla

Ivaylo Petev danas ima pune ruke posla
Slatka-Tajna.Eu
Ivaylo Petev danas ima pune ruke posla

Naime, iako još uvijek nije sigurno da li će nas u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo voditi Ivaylo Petev ili neko drugi s obzirom na to da se N/FSBiH nakon okončanja Lige nacija po tom pitanju ne oglašava, bugarski stručnjak je i dalje zvanično selektor Zmajeva i danas je definitivno u velikom poslu.

Danas prijateljske utakmice igraju tri reprezentacije koje će nam biti protivnici u narednim kvalifikacijama, a u pitanju su Slovačka, Portugal i Luksemburg.

Slovačka se sastaje s Crnom Gorom s kojom smo igrali u Ligi nacija, a utakmica je na rasporedu od 18 sati. Također, za tri dana Slovaci će igrati protiv Čilea još jednu utakmicu.

Portugal se sprema za Svjetsko prvenstvo i danas će u Lisabonu bez Cristiana Ronalda koji je bolestan odigrati meč protiv selekcije Nigerije od 19:45 sati prema centralnoevropskom vremenu.

Ipak, Portugal je jedina ekipa iz naše grupe koja će nastupiti u Kataru, pa će Petev imati prilike da Portugal u najboljem svjetlu vidi tek na tom takmičenju i to u najmanje tri utakmice. U grupi su s Ganom, Urugvajem i Južnom Korejom.

Luksemburga što se tiče oni od 20 sati na svom terenu dočekuju Mađarsku, a za tri dana igrati će duel protiv Bugarske, također na svom terenu.

Nećemo zaobići ni ostala dva protivnika naše selekcije. Island učestvuje na Baltic kupu i jučer su nakon penala savladali Litvaniju u polufinalu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za dva dana igrat će finalni meč i to protiv Latvije od 15 sati, Latvije koja je također nakon penala prošla dalje i to savladavši Estoniju.

Jučer je prijateljsku utakmicu igrao i Lihtenštajn, a poraženi su od Gibraltara rezultatom 2:0 i oni više neće igrati utakmice do kvalifikacija koje počinju u martu, baš kao ni mi.

Podsjetimo, osim Bosne i Hercegovine u novembru prijateljske utakmice ne igraju još samo Sjeverna Irska i Ukrajina od evropskih selekcija, a kako je do toga došlo u nedavnom intervjuu objasnio nam je član IO N/FSBiH, Fuad Čolpa.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TOPALKO OBJAVIO SLIKU IZ LOVA SA PUŠKOM, KARLEUŠA  REAGOVALA: Potrebna mi je puška da te zauvijek detoksiram

TOPALKO OBJAVIO SLIKU IZ LOVA SA PUŠKOM, KARLEUŠA REAGOVALA: Potrebna mi je puška da te zauvijek detoksiram

ČESTITAO I TARIK FILIPOVIĆ : Nogometaš Amer Gojak postao otac kćerkice Ume

ČESTITAO I TARIK FILIPOVIĆ : Nogometaš Amer Gojak postao otac kćerkice Ume