in

Finalisti #OkviraPomoći NLB Grupe su izabrani  

Finalisti #OkviraPomoći NLB Grupe su izabrani  
Slatka-Tajna.Eu
Finalisti #OkviraPomoći NLB Grupe su izabrani  

Ukupno 300 kompanija sa šest tržišta, sa kojima glavna bankarska grupa u Jugoistočnoj Evropi traži održiva rješenja za izazove u budućnosti, su učestvovale u projektu. Žiri je izabrao 10 finalista sa svakog tržišta koji se, između ostalog, takmiče za sponzorske finansijske resurse s kojima će biti u mogućnosti sprovesti svoje ideje.

U svom trećem izdanju #OkvirPomoći, NLB Grupa je ponudila priliku entuzijastima koji, kroz svoje aktivnosti i rješenja, doprinose dostizanju barem jednog od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenjin nacija i prate uputstva Mreže održivog razvoja NLB Grupe. Kompanije su, u svojim prijavama, trebale da predstave svoje poslovanje, projekte i prijedloge za održivu transformaciju, definišući koju komponentu održivosti adresiraju, tj. očuvanje okoline, društvena pitanja ili upravljanje.

Od 300 kompanija koje su poslale svoje prijave sa svih šest tržišta na kojima posluje NLB Grupa, najveći broj kompanija, njih 150, je predstavio projekte sa komponentom očuvanja okoline, 119 kompanija projekte sa komponentom društvenih pitanja, dok su druge kompanije adresirale pitanje održivog upravljanja.

Članovi prvostepenog žirija koji se sastoji od stručnjaka iz banaka NLB Grupe i predstavnika Deloitte Slovenia su izabrali deset finalista na svakom od tržišta koji će biti nagrađeni posebnim bankarskim pogodnostima, kao i medijskom pokrivenošću i prezentacijom. U dodatku, drugostepeni žiri će izabrati tri regionalna pobjednika koji nude najbolja rješenja za održivost, cirkularnost i buduće izazove. NLB Grupa je posebno odvojila sponzorski budžet od EUR 100,000. Najbolji projekat će dobiti EUR 50,000, projekat na drugom EUR 30,000 i projekat na trećem mjestu EUR 20,000. Ukoliko izabrane kompanije budu iz Bosne i Hercegovine, primiće iznose u protuvrijednosti. Konsultantska kompanija Deloitte će im obezbijediti osmočasovne besplatne konsultantske usluge kako uspješno integrisati održivo poslovanje u strateške i operativne procese u kompaniji.

Regionalni pobjednici će biti objavljeni uskoro, već naredne sedmice, u četvrtak, 24. novembra.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pravi trenutak za održivu transformaciju

Partneri projekta #Okvir pomoći, NLB, Deloitte, Bloomberg Adria, Klix, Max Media, Info Media Group dijele ideju da stvari zajedno možemo učiniti boljim i možemo učiniti više kako bi stvorili bolju budućnost za buduće generacije.

“Fokusirani smo na budućnost ovog regiona, prilike koje se ukazuju i koje NLB Grupa može podržati svojim odlukama i uslugama, načinom na koji djelujemo. Nije iznenađujuće da se ovaj put, kroz projekat #OkvirPomoći, fokusiramo na održivost”, rekao je predsjednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak na početku projekta. “Održivost, u najširem smislu te riječi, koja pokriva ne samo aspekt očuvanja okoline, nego i društvena pitanja i aspekt upravljanja je pozicionirana u centar našeg poslovanja. Veoma smo ponosni na naš region prilika, Jugoistočnu Evropu, i znamo da ima mnogo toga da ponudi – od kvaliteta života do inovativnih ideja. Pogledajte samo kako su hrabri i dalekovidni bili Tesla i Noordung. Željeli bismo da vidimo više ovakvih stvari u budućnosti i zbog toga tražimo održiva rješenja za bolje sutra. Zato što za nas ovaj region nije samo tačka na mapi. Ovo je naš dom.”

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SKROMNO I BEZ GLAMURA : Rasta slavio rođendan u najljepšem društvu

SKROMNO I BEZ GLAMURA : Rasta slavio rođendan u najljepšem društvu

Najčudniji svjetski prvak: Tukli su ga, a tukao je i on, otkaz je dobio u bolnici sav u modricama

Najčudniji svjetski prvak: Tukli su ga, a tukao je i on, otkaz je dobio u bolnici sav u modricama