in

Još jedan igrač Uniteda je “prisiljen” biti pokraj Ronalda, izraz lica sve govori

Još jedan igrač Uniteda je “prisiljen” biti pokraj Ronalda, izraz lica sve govori
Slatka-Tajna.Eu
Još jedan igrač Uniteda je “prisiljen” biti pokraj Ronalda, izraz lica sve govori

Počelo je, dakle, s intervjuom Ronalda kasno u nedjelju navečer kada rekao da ne poštuje Erika ten Haga, te da ga je Manchester United izdao. Intervju kojeg je Ronaldo dao došao je neposredno nakon utakmice Uniteda s Fulhamom u kojoj Portugalac nije nastupio.

To je izazvalo dosta rasprava u svijetu nogometa, naročito u Manchester Unitedu, ali i Portugalu koji se sprema za Mundijal. Sinoć je Bruno Fernanes djelovao nesretno dok se rukovao s Ronaldom po dolasku u kamp Portugala, a danas se pojavio i video sa treninga na kojem se vidi CR kako uznemirava Joaa Cancela, koji se uopšte ne obazire na bivšeg igrača Juventusa i Real Madrida.

Sada internetom kruži fotografija iz teretane na kojoj su Unitedovi saigrači Diogo Dalot i Ronaldo.

Ronaldo na fotografiji izgleda izuzetno zadovoljno i široko se smiješi, dok podiže palac prema gore, poručivši da je sve u najboljem redu. A Dalotovo lice očito ne blista od sreće – to je posebno vidljivo u kontrastu s ozarenim Cristianom.

Fotografija se ponovo koristi kao jedan od “dokaza” da su Ronaldu mnogi okrenuli leđa, pa i saigrači, iako u taboru reprezentacije Portugala tvrde da su svi uz CR-a i da su svi okrenuti samo jednom cilju, a to je što dalje dogurati na SP-u koje počinje u ponedjeljak.

Dalot kao da bi najradije da nije tu…

Joao Mario, iskusni veznjak Portugala, na današnjoj press konferenciji je rekao kako je sve šala i da je Ronaldo sinoć Fernandesa u šali iskritikovao što kasni na okupljanje nacionalnog tima.

“Bio sam u svlačionici u tom trenutku, vidio sam sve. Bila je to njihova šala jer je Bruno bio jedan od zadnjih koji je stigao, a Cristiano je pitao je li došao brodom. To je bila njihova šala, igraju zajedno”, tvrdi Mario.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U međuvremenu je menadžer Uniteda Ten je u ponedjeljak održao sastanak sa vodstvom kluba – Joelom Glazerom, izvršnim direktorom Richardom Arnoldom i nogometnim direktorom Johnom Murtoughom kako bi razgovarali o posljedicama Ronaldovog eksplozivnog intervjua s Piersom Morganom.

Ten Hag, koji nije u Manchesteru, ali je odgodio početak odmora kako bi riješio problem, vjeruje da je Ronaldo otišao predaleko u svojim kritikama kluba i traži da se zauvijek odstrani iz tima, odnosno da se 37-godišnjak po završetku Mundijala ne vraća na Old Trafford.

Neki izvori su za ESPN rekli da su brojni stariji igrači bijesni zbog trenutka napadačevog ispada s dijelovima intervjua koji su prvi put objavljeni samo nekoliko sati nakon što je tinejdžer Alejandro Garnacho postigao pobjednički pogodak u sudačkoj nadoknadi protiv Fulhama.

Ten Hag je ove sezone već dvaput disciplinski kaznio Ronalda. Prvi put je ukoren u julu zbog ranog odlaska tokom predsezonske prijateljske utakmice s Rayo Vallecanom , a ponovno je kažnjen u oktobru nakon što je odbio ući kao zamjena protiv Tottenham Hotspura.

Nizozemski stručnjak trudio se da Ronaldo igra, davao mu šansu, vjerovao, praštao, ali i sam je shvatio da jedan takav tip nije dobar za njegovu svlačionicu, što će značiti da najveća zvijezda kluba nesretno završava svoj drugi mandat u ponajvećem klubu na svijetu

Ronaldo će se sada fokusirati na SP, koliko god je to moguće, a Portugal počinje svoju kampanju u Kataru protiv Gane 24. novembra, a u grupi H se još nalaze Urugvaj i Južna Koreja.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Prvi korak prema uspostavi lunarne kolonije, Artemis krenuo na Mjesec

Prvi korak prema uspostavi lunarne kolonije, Artemis krenuo na Mjesec

Otac Rade Manojlović prodaje toalet papir na pijaci: Rade je od ujutro do uveče na njivi, a subotom stoji za tezgom… – Senzacija

Otac Rade Manojlović prodaje toalet papir na pijaci: Rade je od ujutro do uveče na njivi, a subotom stoji za tezgom… – Senzacija