in

Izvori kažu da je 80 do 100 Mostaraca na Kop dovezeno u kamionima / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

”Kontinuirano se ova lokacija dovodi uz izvore koji kažu kako su kamioni dovozilo ubijene 1993 godine”, rekao je Mujo Hadžiomerović, predsjedatelj Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH na mostarskom kopu Vihovići gdje je u tijeku pripremna akcija za ekshumaciju ubijenih tijekom proteklog rata.

Naime, kako je potvrđeno portalu Bljesak.info, na spomenutom lokalitetu je, prema pouzdanim tvrdnjama više izvora, tijekom proteklog rata dovezeno između 80 i 100 ubijenih.

”Prema operativnim saznanjima, kojima raspolažu naši istražitelji, ovdje je dovezeno od 80 do 100 Mostaraca ubijenih i izbačenih u ovo vještačko jezero”, rekao je Hadžiomerović.

Foto: Bljesak.info / Istražitelji na Kopu

Dodao je kako je angažirana specijalna jedinica SIPA-e, ronioci koji pretražuju jezero kako bi uzeli sve elemente da naprave projekt, koji bi u nekom vremenu kad uvjeti dozvole prema kojem bi se radilo, kako oni predviđaju, mjesec dana.

”Postoje tu i druge varijante, pa i isušivanje ukoliko se to s gradom mogne dogovoriti kako smo radili u Višegradu”, rekao je.

Foto: Bljesak.info / Mujo Hadžiomerović, predsjedatelj Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH

Pojasnio je kako su danas uzimani elementi do koje je dubine vidljivo, koja je površina jezera kao bi se izradio projekt nakon čega će se tražiti sve suglasnosti pokrenuli zahtjevi za ekshumaciju.

”Imamo još mnogo posla ne smijemo ignorirati ove informacije koje smo dobili od izvora a i želimo otkloniti svaku dilemu kad je u pitanju jezero”, rekao je.

 

 

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hamulić najtraženiji igrač u Poljskoj: “Postoji dobra ponuda iz inostranstva sa konkretnom cifrom”

RAT UŽIVO: Poljska podigla nivo vojne pripravnosti