in

Guardiola se obratio na suđenju Mendyju, svjedočila i gospođa koja tvrdi da ju je “uzbuđivao”

Guardiola se obratio na suđenju Mendyju, svjedočila i gospođa koja tvrdi da ju je “uzbuđivao”
Slatka-Tajna.Eu
Guardiola se obratio na suđenju Mendyju, svjedočila i gospođa koja tvrdi da ju je “uzbuđivao”

Mendy (28) poriče sedam tačaka optužnice za silovanje protiv četiri žene i jednu tačku za pokušaj silovanja te jednu tačku za seksualni napad. Kaznena djela su se navodno dogodila u njegovoj vili između oktobra 2018. i avgusta prošle godine, a odnose se na šest žena.

Mendyjev suoptuženi Louis Saha Matturie (41) također negira šest tačaka optužnice za silovanje i tri tačke za seksualni napad, tvrdnje koje se odnose na sedam žena.

Kao svjedok se danas na suđenju pojavio Pep Guardiola. On je pozvan od strane advokatskog tima Mendyja. Na suđenju se pojavio putem videolinka odjeven u sivu majicu. Porotnicima je rečeno da je svjedok negdje u inostranstvu, zbog čega nije mogao prisustvovati suđenju uživo.

Guardiola je potvrdio da je došao na sud kako bi dao dokaz o karakteru. Rekao je da je potpisao Mendyja u sezoni 2017/18. “Vjerujemo u naše igrače. Mendy je izniman igrač. Sretan sam što smo ga uspjeli dovesti. Nažalost, je dosta problema s povredama. On je stvarno dobar dečko, rekao bih i velikodušan. Mislim da je bio sretan što je bio dio tima. Bio je omiljen u timu, volio je zabave, ali mislim da ima veliko srce”, kazao je Guardiola.

Guardiola je rekao da je zadužen za 20 ili 22 igrača i da će ‘odmah primijetiti’ ako dođe do problema na treninzima. “To je ono o čemu vodim računa i na to obraćam pozornost”, rekao je.

Pep Guardiola stao u odbranu svog nogometaša, ali tvrdi da ih ne može sve kontrolisati izvan treninga i utakmica, te da su tada prepušteni sami sebi

Upitan da li je podržao Mendyja nakon onoga što je saznao, jer je prekršio karantin, rekao je: “Shvatio sam da se to dogodilo. Ne sjećam se da li preko medija ili me neko u klubu savjetovao o tome. Naravno, nisam nimalo sretan. Razgovaramo o tome i on prihvaća da nije učinio dobru stvar”.

Guardioli je potom rečeno da postoje “ozbiljni seksualni prijestupi” za koje se Mendy tereti, ali je Pep ipak imao diplomatski odgovor: “Zamolio me da danas dođem ovamo sa svima vama, časni sude, zato sam i ovdje”.

Druga svjedokinja, Faye Reddish, rekla je sudu da je gospodina Mendyja poznavala tri godine nakon što ga je upoznala na zabavi u Manchesteru kada je radila za modnu kompaniju Boohoo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mendyja je opisala kao ‘velikodušnu osobu i stvarno prijateljskog tipa’. Rekla je da su imali “sjajnu noć” i da su se ljubili te noći i poslije. Rekla je da su razgovarali telefonom i slali si poruke.

Svjedoka su pitali o susretu s g. Mendyjem 22. i 23. avgusta prošle godine kada je igrač imao zabavu u svom domu u Cheshireu. Gospođa Reddish rekla je da je upoznala gospodina Mendyja na modnom događaju u Peter Streetu u Manchesteru gdje je on bio prisutan s Jackom Grealishom.

Ona je kazala da su kasnije otišli u China White u Manchesteru, a da se Mendy “dobro zabavljao dok je plesao”. Gospođa Reddish je dalje rekla da kada su u blizini nogometaši ‘djevojke su jako uzbuđene’.

“Uzbudio bi me”, kazala je, a također je objasnila da je u Mendyjevoj vili zatekla jednu djevojku koju je pitala da li je imala seksualni odnos s Mendyjem, ali je djevojka odgovorila sa “ne”.

Suđenje se nastavlja ujutro kada će sudija porotnicima dati pravne upute prije nego što advokati započnu svoje završne govore.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Jeste li stavili zimske gume?

Jeste li stavili zimske gume?

NE DA ODJEĆU UGROŽENIMA! Aleksandra Subotić na meti napada: “Dosta sam ja hranila i oblačila druge”

NE DA ODJEĆU UGROŽENIMA! Aleksandra Subotić na meti napada: “Dosta sam ja hranila i oblačila druge”