in

U subotu izvršeno 26 kontrola cijena peleta

Slatka-Tajna.Eu

U predmetu kontrole temeljem Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg nivoa cijena za pelet („Službene novine FBiH“, broj: 90/22), Federalni tržišni inspektorat je u subotu, 12.11.2022. godine, izvršio 26 inspekcijskih nadzora kod proizvođača i prometnika peleta FBiH, u okviru kojih je kod jednog subjekta nadzora utvrđeno prekoračenje propisane cijene od 561,60 KM. Kod četiri subjekta kod kojih je pelet zatečen u prodaji, nije bilo odstupanja od propisane cijene, dok kod ostalih kontrolisanih subjekata pelet nije zatečen u prodaji.

U nadzorima je prvog dana primjene Odluke  učestvovalo svih 13 federalnih tržišno-turističko-ugostiteljskih inspektora, a od subote su putem web obrasca za prijavu nepravilnosti zaprimljene tri prijave građana o neusklađenim cijenama peleta.

Podsjećamo, za realizaciju i nadzor nad provođenjem Odluke zadužene su federalne i kantonalne tržišne inspekcije, temeljem Zakona o kontroli cijena („Službene novine FBiH“, broj: 2/95 i 70/08).

Federalna uprava za inspekcijske poslove nastavlja intenzivno vršenje nadzora nad primjenom ove Odluke i u narednim danima. Podsjećamo,

Pozivamo sve proizvođače i prometnike peleta da koriguju cijene u skladu s Odlukom Vlade FBiH, kako ne bi bili predmet sankcionisanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Molimo građane da prekoračenje propisane cijene peleta koja je ograničena na 561,60 KM (480 KM plus PDV) u maloprodaji prijave putem:

Više o Odluci Vlade FBiH: https://fbihvlada.gov.ba/bs/donesena-odluka-o-ogranicavanju-cijena-peleta

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NJEGOV HIT PJEVA CIJELI BALKAN, A ON KRIJE NESRETNU LJUBAVNU PRIČU: Pozvao je prije odlaska u bolnicu kao da je znao da je posl

Raza: Snaha nije dužna ići svekrvi, to je obaveza i dužnost svekrvinog sina! – Senzacija