in

EVO KAKO IZGLEDA OLJA KARLEUŠA NAKON BOLESTI: Podrška stiže sa svih strana

EVO KAKO IZGLEDA OLJA KARLEUŠA NAKON BOLESTI: Podrška stiže sa svih strana
Slatka-Tajna.Eu

Od prave “žene lavice” kakva je dugo bila na estradnoj sceni pjevačica Olja Karleuša morala je da prođe put nevjerovatne fizičke transformacije zbog bolesti koja joj je uzrokovala velike promjene.

Bolest Olje Karleuše koja nikada ranije nije imala zdravstvenih problema javila se pravo niotkuda zbog čega je njen šok bio još veći. O svemu tome govorila je nedavno u jednoj emisiji.

– Nikada nisam imala zdravstvenih problema. Bez obzira na posao kojim se bavim, nikad nisam pila alkohol, gazirano. Ne pušim, ne pijem kafu, legnem rano, rano ustajem. Živim zdrav život i odjednom osjetim da se nešto dešava. Prvo se javio taj bol u listu lijeve noge koji je podsjećao na grč – započela je pjevačica svoju ispovijest i otkrila da je bolest Olje Karleuše uzrokovana trombom koji joj se otkačio i otišao čak do pluća pa je dobila plućnu emboliju.

– Bol je bio takav da kada ležim, nema ga. Kako ustanem, pojavi se. Da je bilo otoka, posumnjala bih, ali ga nije bilo. Vratila sam se normalnom životu iako sam i dalje osjećala bol. Sve je bilo okej dva dana dok nisam osjetila da mi je dah sve kraći i kraći, kao kad obučeš nešto jako usko što onesposobljava normalan udah – prisjetila se Olja kako je sve počelo.

Kada je posjetila Urgentni centar zbog gušenja koje je postajalo sve intenzivnije ustanovljena je prava dijagnoza, a bolest Olje Karleuše pošteno je uplašila pjevačicu.

– Ne postoji čovjek koji se ne boji kad mu kažu da je to tempirana bomba i ne možete da se krećete. Ležiš i čekaš da se tromb veže. Sve to vrijeme se uzima terapija, antiokoagulanti, ali zapravo samo čekaš… Kad je doktor rekao da ne smijem ni do toaleta, to je za mene bio kraj. Sve sam slušala. Nakon izlaska sam krenula na razne pretrage. Nije bilo nasljedno, Bogu hvala. Šta je uzrok – ne znam, ali razmišljam samo da to ostane iza mene – ispričala je Olja.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Dvadeset dana provedenih u bolnici shvatila je kao svoj zadatak, jer je odavno već “zacrtala” da će živjeti između 92 i 96 godina.

– Ja sam zacrtala davnih dana da ću živjeti između 92 i 96 godina, sve ostalo mi je prepona koju treba da preskočim. Nije stvar živjeti do 92, nego kakav će taj život da bude.

Bolest Olje Karleuše uplašila je njenog sina Pavla koji je, gledajući tatu kako plače, mislio da mama umire.

– “Mama, je li tačno da ćeš da umreš?”, pitao me je Pavle. Kad to čuješ, nije ti lako. Našalila sam se i rekla mu: “Šta ti je, znaš li ti koliko ima do 92, 96. godine?”

(express/espreso)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Partnerstvo BH Telecoma i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine

Partnerstvo BH Telecoma i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine

Eden Hazard ‘otvorio dušu’ na press konferenciji: “Ako me izbaci iz ekipe, prvi ću mu čestitati”

Eden Hazard ‘otvorio dušu’ na press konferenciji: “Ako me izbaci iz ekipe, prvi ću mu čestitati”